8°C
Mostar 13°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 12°C
Bihać 10°C

29.04.2024 / 20:17 Tenis - Kakva borbenost

Nadal ima to još u sebi, velika borba i pobjeda protiv Cachina

Nadal ima to još u sebi, velika borba i pobjeda protiv Cachina
Foto: X

Španski teniser Rafael Nadal obezbijedio je plasman u osminu finala mastersa u Madridu pošto je savladao Pedra Cachina u tri seta 6:1, 6:7(5:7), 6:3.

Kralj šljake imao je pravu pokaznu vježbu za Roland Garros. Maraton i pravi rolerkoster od tri sata mogao je da mu ponudi potrebne odgovore.

Ono što je pozitivno za vlasnika 22 grand slema jeste što je mogao da izdrži jednu takvu bitku do posljednjeg gema. Takođe, pozitivna stvar je što je pokazao da je u stanju, kao i u svojim najboljim danima, da je sposoban da se vraća iz, za obične smrtnike nemogućih situacija.

Njegov voljni momenat nikada nije bio sporan, ali ovaj meč je pokazatelj da je na takvom nivou fizičke spreme da donekle može da se isprati taj čelični voljni momenat. Na kraju, tu je i pobjeda za plasman u osminu finala.

Naravno, ima i ozbiljnih nedostataka. Prijee svega servis, jer je 91. teniseru svijeta dozvolio četiri breaka u drugom i trećem setu iz šest break prilika. Dakle dozvoljavao je break šanse i protivnik ih je koristio u visokom procentu.

Ima naravno i do fizičkog momenta. Kada je bio svjež u prvom setu, Nadal je protutnjao – 6:1. Međutim, ono što navijače posebno ipak raduje je fanatična igra u drugom setu, u kojem je u jednom trenutku imao 1:4 uz dupli break Argentinca. Uspio je Nadal da spasi i dvije set lopte, da izjednači na 5:5, pa nije posustao ni kada je Cachin napravio break za 6:5 i servirao za set. Ni u taj-breaku Nadal nije slomljen pri prvoj neprijatnoj situaciji kada je Argentinac poveo 4:1. Ali Cachin je na kraju ipak uzeo taj taj-break 7:5, reklo bi se zasluženo.

Cachin se svojski trudio da obezbijedi najveći skalp na zemljanoj podlozi. Na Nadalov startni break u trećem setu i vodstvo 2:0, uzvratio je breakom za 2:2. Ali u narednom Nadal pravi odlučujući break, poveo je 3:2 i zadržao tu prednost do kraja meča.

U osmini finala Nadal će se sastati sa Čehom Lehečkom, koji je u dva seta dobio Brazilca Monteira 6:4, 7:6(9:7).

(Vijesti.ba)

Izdvajamo