11°C
Mostar 16°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 15°C
Bihać 12°C

30.04.2024 / 22:48 Fudbal - Sjajan meč

Spektakl u Minhenu: Golijada i remi Bayerna i Reala u polufinalu Lige prvaka

Spektakl u Minhenu: Golijada i remi Bayerna i Reala u polufinalu Lige prvaka
Fudbaleri Bayern Minhena i Real Madrida priredili su nam istinski spektakl u prvom meču polufinala Lige prvaka, odigravši utakmicu sa četiri gola na kojoj je rezultat glasio 2:2.

Bio je to susret dva titana evropskog fudbala, a na kraju zadovoljniji mogu biti gosti iz Madrida. Bavarci su startali bolje u ovom susretu, stvorivši veliki pritisak na goste, no iz nekoliko šansi nisu uspjeli postići gol.

Već u prvoj minuti velika šansa za Bayern. Leroy Sane je imao zicer, ali Andriy Lunin spašava Real Madrid nakon nepunih 50 sekundi utakmice.

Nastavio je Bayern s napadima, a onda je Real Madrid stigao do gola. Bivši igrač Bayerna i čarobnjak u veznom redu Kraljeva poslao je sjajnu loptu za Viniciusa koji je savladao Neuera za prednost Los Blancosa.

Harry Kane je u 42. minuti iz slobodnjaka šutirao tik pored gola Lunina iz slobodnog urarca. To kao samo da je najavilo ono što smo vidjeli u drugom dijelu.

Prvo je u 52. minuti Kroos zaprijetio. Odbranio je Neuer sjajno kolegi iz reprezentacije Njemačke, da bi minut kasnije na drugoj strani pao gol.

Leroy Sane je napravio sjajan prodor, šutirao, ovaj put Lunin nije imao šanse i rezultat je vraćen na početak.

Samo tri minute kasnije Vazquez pravi penal. Kane je preuzeo odgovornost i pogodio za potpuni preokret Bayerna na oduševljenje domaćih navijača.

Lunin u 67. minuti zaustavlja udarac Diera nakon kornera, da bi Neuer spasio gol nakon šuta Viniciusa nakon što je ponovo ispao večeras jako loši Kim.

Južnokorejski stoper nastavio je s tragičnom igrom. U 82. minuti je napravio penal, dobio žuti karton, a s 11 metara je lagano pogodio Vinicius Junior za konačnih 2:2.

Revanš u Madridu igra se iduće sedmice, tačnije osmog maja od 21 sat. Drugi polufinalni susret sutra od 21 sat u Njemačkoj igraju Borussia i PSG, dok je revanš tog meča na rasporedu sedmog maja.

Prvo polufinale Lige prvaka:

Bayern - Real Madrid 2:2

(Vijesti.ba)

Izdvajamo