11°C
Mostar 16°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 15°C
Bihać 12°C

01.05.2024 / 09:26 BiH - Duge kolone automobila

Saobraćajni kolaps na putu za Hercegovinu, gužve na granicama

Saobraćajni kolaps na putu za Hercegovinu, gužve na granicama
Foto: Vijesti.ba

Zbog Međunarodnog praznika rada i nekoliko neradnih dana rano jutros se bilježe velike gužve na pojedinim putevima u Bosni i Hercegovini.

Tako su duge kolone automobila već u ranim jutarnjim satima stvorene na putu od Sarajeva prema Konjicu i Jablanici te dalje prema Mostaru i granici sa Hrvatskom s obzirom da brojni građani odlaze na more.

Duge kolone su registrovane i na autoputu A-1 Tarčin – Bradina odnosno na naplatnom mjestu Bradina.

Kolaps od Sarajeva prema Mostaru. Aktivirajte našu Viber grupu koja se nalazi u komentaru

Posted by CRNA Hronika BIH on Srijeda, 1. maj 2024.

BIHAMK u svom jutarnjem izvještaju izdvaja dionice sa aktuelnim radovima: Tarčin – Konjic (na dvije lokacije), Jablanica – Potoci (Donja Jablanica), Tuzla – Kalesija (u naselju Miljanovci), Kladanj – Vlasenica (Gojsalići), Jelah – Doboj (Kraševo), Dobro Polje – Miljevina, Čevljanovići – Nišići i Bijeljina – Rača, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku, te na magistralnom putu M-5 na tranzitu u Sarajevu (Bistrik – Vraca) i na sjevernom ulazu u Mostar.

Pored toga, na magistralnom putu Rogatica – Ustiprača je obustavljen saobraćaj za vozila preko 30 tona zbog oštećenja mosta.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnom prelazu Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima putnička vozila za sada ne čekaju duže od 30 minuta.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo