14°C
Mostar 22°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 16°C
Bihać 16°C

15.05.2024 / 07:49 Košarka - U društvu velikana

Nikoli Jokiću uručen MVP trofej, njegova reakcija je ponovo hit

Nikoli Jokiću uručen MVP trofej, njegova reakcija je ponovo hit
Foto: NBA
Košarkašu Denver Nuggetsa Nikoli Jokiću je uoči početka petog meča polufinalne serije Zapadne konferencije protiv Minnesote Timbervolwesa uručen MVP trofej.

Jokić je tako došao do trećeg zvaničnog priznanja za najkorisnijeg igrača lige, a sve ih je osvojio u posljednje četiri godine.

Sa trećom MVP nagradom u karijeri, Jokić se izjednačio se trojicom neponovljivih NBA asova: Mosesom Maloneom Larryjem Birdom i Magicom Johnsonom.

Više MVP priznanja od Nikole Jokića imaju samo Wilt Chamberlain i LeBron James (4), Bill Russel i Michael Jordan (5) i Kareem Abdul-Jabbar (6).

Jokić je prilikom primanja nagrade ponovo 'briljirao' u svom stilu. Poznato je da srbijanski košarkaš nikada ne pokazuje previše emocija prema individualnim priznanjima, pa i košarci kao sportu općenito, a njegova hladnokrvna reakcija je ponovo hit na društvenim mrežama.

Primljeni trofej za najkorisnijeg igrača regularnog dijela NBA lige očigledno je motivisao Jokića, koji je briljirao protiv Minnesote postigavši 40 poena uz 13 asistencija, za pobjedu svoje ekipe koja je povela sa 3:2 u seriji.

Nikola Jokić rođen je 1995. godine u Somboru, a za deset godina u NBA ligi je osvojio tri MVP titule, kao i šampionski prsten sa Denverom.

U svojoj trećoj MVP sezoni, Jokić je prosječno postizao po 26,4 poena i bio je deseti strijelac lige, kao i četvrti skakač u NBA sa 12,4 skokova, odnosno treći asistent sa devet skokova. Takvom, raznovrsnom igrom, maestralni Jokić je napravio revoluciju u NBA ligi i podigao značaj centra na drastično veći nivo nego u prethodnoj eri u kojoj su dominirali Golden State Warriorsi.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo