12°C
Mostar 17°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 11°C

08.05.2024 / 14:54 Crna hronika - Pretres stana i vozila

Uhapšen diler iz Kladnja: Pronađeni droga, pištolj i veća količina novca

Policija je uhapsila muškarca iz Kladnja M.M. (29) kod koga je, između ostalog, pronašla drogu, pištolj i nešto više od 7.000 KM u različitim valutama, saopćeno je iz MUP-a Tuzlanskog kantona.

Pretresom stana i vozila koje koristi M.M. pronađeno je više plastičnih pakovanja različite droge, više plastičnih pakovanja biljne materije koja podsjeća na drogu, dva mobilna telefona, dvije digitalne vage, 6.890 KM i 195 eura u raznim apoenima.

Pronađen je i pištolj "Crvena zastava 99" sa pripadajućim okvirom u kojem se nalazi neutvrđen broj metaka, kao i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet droge.

Pretres je izvršen po naredbi Općinskog suda Tuzla i pod nadzorom tuzlanskog Kantonalnog tužilaštva.

M.M. će nakon kriminalističke obrade, uz izvještaj sa dokazima, biti predat Kantonalnom tužilaštvu na dalje postupanje zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droge, navedeno je u saopštenju.

Pripadnici Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona jučer su na području grada Tuzla, radeći na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, pronašli i privremeno oduzeli navedene predmete koji mogu poslužiti kao dokazi u daljem postupku.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo