18°C
Mostar 24°C
Tuzla 24°C
Banja Luka 23°C
Bihać 19°C

09.05.2024 / 16:46 Regija - Savski nasip

Video: SNS-ov kandidat za gradonačelnika Beograda izbio telefon aktivisti

Video: SNS-ov kandidat za gradonačelnika Beograda izbio telefon aktivisti
Foto: X

Društvenim mrežama širi se snimak na kome Aleksandar Šapić, predsjednik Privremenog organa Grada Beograda i kandidat SNS za gradonačelnika, navodno otima i baca na pod telefon jednom od aktivista koji su bili na Savskom nasipu tokom Šapićeve konferencije.

To za Danas.rs potvrđuje jedan od aktivista koji su bili na Savskom nasipu, Zdravko Janković.

"Momenat kada Šapić otima i razbija aktivisti telefon na Savskom nasipu i bježi“, stoji na jednom profilu na mreži X na kome je podijeljen i snimak.

Kako se vidi i čuje na snimku, Šapić je u raspravi sa okupljenim građanima, u momentu se vidi trzaj Šapićeve ruke, a u narednom čovjek sa kojim se raspravljao se spušta da sa zemlje uzme mobilni telefon.

Od okupljenih građana sam čin otimanja i bacanja telefona se ne vidi.

Janković za Danas ističe da je Šapić nakon svoje konferencije razgovarao sa nekoliko aktivista, da ih je dosta prekidao, a da je zatim ušao u raspravu sa aktivistom kojem je bacio telefon.

"To je bilo na samom kraju. Razgovarali smo nakon njegovog govora, dosta je prekidao našeg aktivistu Branka koji mu je objašnjavao gde su napravili proceduralne greške zbog kojih je sud prihvatio našu inicijativu da se prekinu radovi na bušenuju nasipa. Ušao je dalje u razgovor sa još par aktivista. Htio je da prođe kroz čoveka siledžijski, ovaj to nije htio da se pomjeri, pa mu je oteo telefon i bacio na pod. Onda je otišao sa lica mjesta“, prepričava Janković.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo