OLAKŠICE ZA STUDENTE

RS: Od naredne akademske godine moguće prenijeti dva ispita u narednu godinu

image Vlada RS

BANJA LUKA - Vlada Republike Srpske (RS) utvrdila je danas po hitnom postupku Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju, prema kojem će se studentima omogućiti da u narednu godinu, umjesto jednog, prenesu najviše dva ispita, odnosno 15 ECTS bodova. Ministar prosvjete i kulture RS Anton Kasipović rekao je da je namjera Vlade da novo zakonsko rješenje bude u primjeni od naredne akademske 2012/2013. godine.

"Izmjenama ovog zakona, u odnosu na ranije zakonsko rješenje, daje se mogućnost studentima da završe studije u statusu redovnog studenta produženjem roka studiranja najviše za dvije godine u odnosu na redovno trajanje studija i to smatramo veoma važnim", rekao je Kasipović novinarima nakon sjednice Vlade.
 
On je naglasio da se izmjenama zakona produžava mogućnost studiranja za još jednu akademsku godinu po nastavnom planu i programu koji je važio u vrijeme kad su studenti upisivali diplomske i postdiplomske studije po odredbama Zakona o Univerzitetu.
 
"Želimo stvoriti dodatni prostor da se završi studij po propisima koji su važili u vrijeme kad je neko počeo da studira", naglasio je Kasipović.
 
Vlada Republike Srpske donijela je danas odluku da za održavanje 17. Sajma knjiga u Banjaluci izdvoji 23.000 KM.
 
"Očekujemo novi uspon i dalji kvalitet u organizovanju ove manifestacije", rekao je Kasipović.
 
Sajam knjiga u Banjaluci tradicionalno organizuje preduzeće "Glas Srpske".

(Vijesti.ba/Srna)Prijavi se na RSS komentara Komentari (0 dodano):

ukupno: | Prikazano:
Dodaj svoj komentar comment

  • email Pošalji prijatelju
  • print Print verzija
  • Plain text Plain textVaše mišljenje
Izaberite predsjednika SDP-a BIH