Renzo Daviddi

Entiteti ne mogu sami ići ka EU

image Renzo Daviddi

SARAJEVO - Nedavne izjave rukovodstva Republike Srpske, u kojima se čak preispituje interes za evropsku budućnost Bosne i Hercegovine, izuzetno su uznemiravajuće i razočaravajuće, jer je isto to rukovodstvo preuzelo jasne obaveze i vremenske rokove prije manje od dva mjeseca, u sklopu ...

... Mape puta koja je usaglašena u Briselu u prisustvu najviših zvaničnika EU - izjavio je otpravnik poslova Delegacije EU u BiH Renzo Daviddi.

Isto tako, po njegovim riječima, neutemeljeni su komentari kojima se dovodi u pitanje obavezanost EU prema evropskoj budućnosti građana Bosne i Hercegovine.

Evropska unija jeste i ostaje posvećena ka evropskoj perspektivi BiH i cijelog zapadnog Balkana. Nedavni napredak nekih od susjeda Bosne i Hercegovine u procesu pristupanja EU, istakao je Daviddi, govore više od retoričkih izjava, saopćeno je iz Delegacije EU u BiH.

- Evropska unija ponavlja svoju obavezanost ka teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine kao suverene i jedinstvene zemlje. Nije moguće da bilo koji entitet ima svoj vlastiti, paralelni put ka EU, ili odvojenu koordinaciju s EU. Kao što se dobro zna, integracija BiH u EU je jedan proces za jednu zemlju koja govori jednim glasom, napomenuo je Daviddi.


(Vijesti.ba/Fena)Prijavi se na RSS komentara Komentari (0 dodano):

ukupno: | Prikazano:
Dodaj svoj komentar comment

  • email Pošalji prijatelju
  • print Print verzija
  • Plain text Plain textVaše mišljenje
Izaberite predsjednika SDP-a BIH