Nestaju države

Šokantna karta: Evo kako Rusi zamišljaju Evropu 2035.

image Nova mapa

BEOGRAD - Ruski eksperti su, na osnovu dokumenata američke Centralne obavještajne agencije, ruske obavještajne službe i još nekoliko izvora, načinili kartu Evrope 2035. godine, prema kojoj će nestati BiH i Bjelorusija, dok će biti formirana velika Albanija.

Na osnovu analiza ekspertskih grupa, na čijem čelu se nalaze Zbignjev Bžežinski i Samjuel Hantington, ruski stručnjaci su ocijenili da će BiH podijeliti Srbija i Hrvatska, dok sa jačanjem islamskog faktora, posebno u Francuskoj, postoji mogućnost da se u Evropi pojavi lobi za ukidanje državnosti BiH.
 
"Teritorija BiH može biti podijeljena između Srbije i Hrvatske, što je slučaj kada Beograd i Zagreb, ipak, mogu da nađu zajednički jezik", ocjenjuju ruski stručnjaci.
 
Kao kompromis za Tursku, doći će do političkog ujedinjenja Albanije, koja osim pripajanja Kosova može da dobije i zapadne dijelove Makedonije, što je više nego vjerovatno, ako se uzme u obzir da stanovništvo te zemlje 30 odsto čine Albanci, prenose ruski sajtovi pisanje lista "Ekspres".
 
Svoje geografske granice može značajno da proširi Mađarska, koja u povoljnoj političkoj konjukturi može da povrati dio rumunske Transilvanije, kao i Sjeverni Banat u Vojvodini u Srbiji.
 
Za gubitak Transilvanije, Rumunija može da dobije ne samo Moldaviju, bez Pridnjestrovlja, koje će pripasti Rusiji, nego i teritoriju južnog dijela Odeske oblasti.
 
Bjelorusija će nestati i postaće dio Rusije, kao i dijelovi baltičkih država i Ukrajine.
 
Tužna sudbina, ocjenjuju eksperti, čeka Poljsku, koja može da izgubi etničke njemačke rejone Pomeraniju i Šleziju, a ako se dogovore Moskva i Berlin može da izgubi i svoje sjeveroistočne regione, pri čemu bi Rusija ustupila Nijemcima Kaliljingradsku oblast.
 
Ukrajina bi mogla od Poljske da uzme dio teritorije Podkarpatske i Ljibljinske oblasti.
 
Serija velikih teritorijalnih promjena počeće u Britaniji, gdje će Škotska već ove 2013. godine proglasiti nezavisnost na referendumu, što će predstavljati inicijalnu kapislu za ujedinjenje Irske.
 
Ozbiljne promjene slijede u Španiji, Francuskoj, Velikoj Britaniji, pa će Katalonci i Baski proglasiti nezavisnost od Španije, što će imati posljedice i u susjednoj Francuskoj, gdje će početi "raspad multikulturalizma".
 
Na jugu Francuske će nastati islamska država, a oblast Loren će se priključiti Njemačkoj.
 
Raspašće se i Belgija, a Flamanci će se priključiti Holandiji, dok će se Italija raspasti na bogati sjever i siromašni jug, a Sardinija i Sicilija će proglasiti nezavisnost.
 
Velike promjene se očekuju i na Kavkazu, jer se smatra da Rusija neće moći da zadrži Čečeniju i Dagestan.
 
Kao zaključak, ruski eksperti ističu da ne treba ozbiljno shvatati ovakve teritorijalne promjene, do kojih može doći samo ako se podudari veliki broj faktora, u prvom redu socijalno-politička nestabilnost u Evropi.
 
Međutim, vjerovatnoća da će se 2035. godine politička karta Evrope približiti ovom obrascu, postoji i to treba u najmanju ruku primiti k znanju.

 

(Srna)Prijavi se na RSS komentara Komentari (3 dodano):

dodano 16/01/2015 17:47:03
avatar
Dace francuska postat islamska toje tacno jer tako alah zeli * dace nosne nestat to nema sanse jer islam sve jaca i jaca toje bizja volja i to niko nemoze zaustavit sa bilo kakvom silom raspolago sve stose vise bola nanosi islamu sveje jaci i kaci
Thumbs Up Thumbs Down
0
dodano 16/01/2015 17:47:02
avatar
Dace francuska postat islamska toje tacno jer tako alah zeli * dace nosne nestat to nema sanse jer islam sve jaca i jaca toje bizja volja i to niko nemoze zaustavit sa bilo kakvom silom raspolago sve stose vise bola nanosi islamu sveje jaci i kaci
Thumbs Up Thumbs Down
-1
dzoja dodano 16/11/2014 14:33:02
avatar
Cista glupost nek Hrvacka i Srbija budu dio Bosne ;-) sto da Bosna bude dio njih ... Kad oni mogu bit dio Bosne
Thumbs Up Thumbs Down
-1
ukupno: 3 | Prikazano: 1 - 3
Dodaj svoj komentar comment

  • email Pošalji prijatelju
  • print Print verzija
  • Plain text Plain textVaše mišljenje
Izaberite predsjednika SDP-a BIH