PRIČA ZA ZANIMLJIVOSTI

Evropa neće tako izgledati 2035.

image

SARAJEVO - Priča o velikoj Albaniji plasirana je u političke svrhe, a ona odgovara Rusiji i Srbiji, pa su je oni i dali u javnost, izjavio je za Fenu, vojnopolitički analitičar Neven Kazazović.

Ruski eksperti i ruska obavještajna služba napravili su kartu kako će Evropa izgledati 2035. godine, a prema toj karti Bosna i Hercegovina će nestati.
 
- Zbog ove karte ne treba se niko uzbuđivati. Ova karta predstavlja pokušaj da se svi mogući separatistički pokreti ili tendencije koje postoje u Evropi stave na kartu. Evropa tako neće izgledati 2035. godine. Napraviti ovakvu promjenu granica ne može se uraditi bez rata. Dakle, ovo je procjena koja ima određenu političku pozadinu, pojasnio je Kazazović.

Na karti se Rusija ne dijeli, ali se dijele Ukrajina i Bjelorusija. Karta se pojavila kada se u Srbiji pripremala rezolucija o Kosovu.
 
- Ovo je priča za zanimljivosti, dodaje Kazazović i obrazlaže da karta štiti uz ruske i srpske interese.
 
- Nacrtali su veliku Albaniju koja zauzima dijelove Kosova, Makedonije i Crne Gore. Kako podijeliti Kataloniju od Španije ili Bretaniju od Francuske. Ili jednostavno ukinuti Bosnu i Hercegovinu i to je neozbiljno i ne treba obraćati pažnju na to, zaključuje Kazazović.

 

(Fena)Prijavi se na RSS komentara Komentari (0 dodano):

ukupno: | Prikazano:
Dodaj svoj komentar comment

  • email Pošalji prijatelju
  • print Print verzija
  • Plain text Plain textVaše mišljenje
Izaberite predsjednika SDP-a BIH