BIH

Nikšić i Helez s predstavnicima boračkih organizacija

image

SARAJEVO - Premijer Vlade Federacije BiH Nermin Nikšić i federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Zukan Helez danas su se, u zgradi Vlade FBiH, sastali s predstavnicima petnaest boračkih udruženja, penzionisanih pripadnika Oružanih snaga i vojnih penzionera.

Razgovarano je o konačnoj verziji prijedloga Zakona o povoljnijem penzionisanju, koji će biti upućen na razmatranje Vladi Federacije BiH, a nakon toga i u parlamentarnu proceduru.

Premijer Nikšić i ministar Helez su naglasili važnost usklađenosti zahtjeva MMF-a sa zahtjevima Vlade FBiH i boračkih udruženja, ističući kako je predloženi materijal Zakona najoptimalnije i najpravednije rješenje koje se može ponuditi, a koje se uklapa u sadašnje financijske mogućnosti Federacije BiH i njen budžetski okvir.

Premijer i resorni ministar su izrazili nadu da će Vlada FBiH podržati prijedlog ovog zakona, koji će, nakon toga, biti upućen u parlamentarnu proceduru. Očekuje se da će njegovim usvajanjem u oba doma Parlamenta Federacije BiH konačno biti riješeno osnovno statusno pitanje boračke i drugih populacija koje tretira predloženi zakon. 

 

(Vijesti.ba)Prijavi se na RSS komentara Komentari (3 dodano):

puka 59 - MAGLA dodano 06/03/2013 16:53:35
avatar
NAŠI VOJNI PENZIONERI UDRUŽENJA 317 SBBR SU OČEKIVALI OD INFORMACIJE- VLADA MINISTAR VIJEST PRIBLIŽAVANJU - PEGLANJU SA VOJNIM UDRUŽENJEM ALI NI RIJEČI OD NOVINARA .
Thumbs Up Thumbs Down
10
muljator Nikšić dodano 06/03/2013 15:45:52
avatar
Nema većeg MULJATORA OD NIKŠIĆ*.Zaposlio brata Mirsada-šupka po NEPOTISMU u JP AUTOCESTE FBIH.
Thumbs Up Thumbs Down
1
sky dodano 06/03/2013 15:32:47
avatar
Svaka cast Niksicu, nadam se da ces naci najbolje rijesenje!!!
Thumbs Up Thumbs Down
-10
ukupno: 3 | Prikazano: 1 - 3
Dodaj svoj komentar comment

  • email Pošalji prijatelju
  • print Print verzija
  • Plain text Plain textVaše mišljenje
Izaberite predsjednika SDP-a BIH