BIH

Nikšić i Helez s predstavnicima boračkih organizacija

image

SARAJEVO - Premijer Vlade Federacije BiH Nermin Nikšić i federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Zukan Helez danas su se, u zgradi Vlade FBiH, sastali s predstavnicima petnaest boračkih udruženja, penzionisanih pripadnika Oružanih snaga i vojnih penzionera.

Razgovarano je o konačnoj verziji prijedloga Zakona o povoljnijem penzionisanju, koji će biti upućen na razmatranje Vladi Federacije BiH, a nakon toga i u parlamentarnu proceduru.

Premijer Nikšić i ministar Helez su naglasili važnost usklađenosti zahtjeva MMF-a sa zahtjevima Vlade FBiH i boračkih udruženja, ističući kako je predloženi materijal Zakona najoptimalnije i najpravednije rješenje koje se može ponuditi, a koje se uklapa u sadašnje financijske mogućnosti Federacije BiH i njen budžetski okvir.

Premijer i resorni ministar su izrazili nadu da će Vlada FBiH podržati prijedlog ovog zakona, koji će, nakon toga, biti upućen u parlamentarnu proceduru. Očekuje se da će njegovim usvajanjem u oba doma Parlamenta Federacije BiH konačno biti riješeno osnovno statusno pitanje boračke i drugih populacija koje tretira predloženi zakon. 

 

(Vijesti.ba)Prijavi se na RSS komentara Komentari ( dodano):

ukupno: | Prikazano:
Dodaj svoj komentar comment

  • email Pošalji prijatelju
  • print Print verzija
  • Plain text Plain textVaše mišljenje
Da li znate za koga ćete glasati na oktobarskim izborima?