PROTEST U SARAJEVU

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela garantira sigurno obavljanje poslova

image Vjekoslav Bevanda

SARAJEVO - Iz Kabineta predsjedatelja Vijeća ministara BiH Vjekoslava Bevande pristiglo je saopćenje za javnost u kojem je pojašnjenja kronologija rada ovog kabineta, a u skladu s prosvjedima održanim 6. juna 2013. godine u Sarajevu.

Iz Kabineta podsjećaju da je, u cilju stvaranja preduvjeta za nesmetan rad institucija BiH, sukladno zakonskim odredbama koje reguliraju prava i obveze policijskih i sigurnosnih agencija u BiH, Bevanda uputio  6. juna 2013. godine zahtjev policijskim i sigurnosnim agencijama za žurno postupanje u okviru nadležnosti, a da bi bila omogućena sloboda kretanja i normalno funkcioniranje državnih institucija BiH.
 
Nakon toga, 12. juna 2013., predsjedatelj Bevanda je uputio zahtjev direktoru Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH i ministru sigurnosti BiH da mu u najkraćem roku dostave informaciju u svezi sa prosvjedima i procjenu sigurnosne situacije u BiH po svim aspektima.
 
Direkcija za koordinaciju policijskih tijela je dostavila informaciju o poduzetim mjerama i aktivnostima u svezi s održanim prosvjedima ispred objekata institucija BiH od 5. do 7. juna 2013.
 
U ponedjeljak, 17. juna 2013., Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH je dostavila i dopis u kojem se daje puna garancija članovima Vijeća ministara BiH, zastupnicima, izaslanicima PSBiH i svim zaposlenicima u institucijama BiH za sigurno i neometano obavljanje poslova u zgradama institucija.
 
Bevanda je oba dopisa proslijedio članovima Vijeća ministara BiH i kolegiju oba doma Parlamentarne skupštine BiH s ciljem intenziviranja komunikacije zbog stvaranja preduvjeta za nesmetan rad, kako Parlamenta BiH, tako i Vijeća ministara BiH.
 
Kroz svakodnevne intenzivne komunikacije sa svim članovima Vijeća ministara BiH, kao i prestavnicima Kolegija oba Doma Parlamentarne skupštine BiH, predsjedatelj Bevanda poduzima sve potrebne mjere kako bi bio osiguran kvalitetan kvorum za rad i odlučivanje i kako bi se stvorile pretpostavke za konzultacije u svezi sa sazivanjem sjednica Vijeća ministara BiH, saopćeno je iz Kabineta predsjedatelja Vijeća ministara BiH Vjekoslava Bevande.

 

(FENA)Prijavi se na RSS komentara Komentari (3 dodano):

dodano 19/06/2013 01:31:03
avatar
SFRJ je bila visenacionalna zemlja pa nije mogla opstati. Tako isto ni bih nece opstati posle poslednjeg gradjanskog rata. Razlike su postale prevelike
Thumbs Up Thumbs Down
1
duh dodano 18/06/2013 18:26:35
avatar
kad narod prestane podrzavati jednonacionalne partije onda ce ova zemlja krenuti naprijed !
Thumbs Up Thumbs Down
0
dodano 18/06/2013 18:24:00
avatar
Ama o kakvoj sigurnosti vi pričate ?
Neće im niko ništa, samo neka učine šta se od njih traži!!
Thumbs Up Thumbs Down
1
ukupno: 3 | Prikazano: 1 - 3
Dodaj svoj komentar comment

  • email Pošalji prijatelju
  • print Print verzija
  • Plain text Plain textVaše mišljenje
Izaberite predsjednika SDP-a BIH