Muškarac uhapšen zbog seksa sa maloljetnicom

Djevojčica od 14 godina ostala trudna

image Policija FBiH

ORAŠJE - Oraška policija saslušala je 25-godišnjeg muškarca sa područja Orašja zbog sumnje da je prošle godine imao spolni odnos sa tada 13-godišnjom djevojčicom sa područja Gradačca, saznaje “Dnevni avaz” iz izvora bliskih istrazi.

- Radi zaštite maloljetnice, o tom djelu ne možemo iznositi detalje. Službenim putem saznali smo da je sada 14-godišnja djevojčica sa područja Gradačca za spolni odnos prijavila 25-godišnjeg mladića sa područja Orašja. Jučer smo obavili informativni razgovor s djevojčicom i njenim roditeljima. To je za sada sve što vam možemo kazati - rekao nam je izvor blizak Ministarstvu unutrašnjih poslova Posavskog kantona.
 
Za sada postoji sumnja da je prijavljeni imao seks s djetetom. Tokom naše posjete MUP-u Posavskog kantona u hodniku smo zatekli djevojčicu i njenu majku, koje nisu bile raspoložene za razgovor. Riječ je o osobama romske nacionalnosti.
 
- Uhapšeni istražiteljima nije priznao krivično djelo koje mu se stavlja na teret, ali ga je djevojčica prepoznala. Određeno mu je zadržavanje od 24 sata, nakon čega će biti predat u nadležnost Tužilaštvu u Odžaku – kazao nam je policijski izvor.
    
Prema navodima prijave, mladić je u avgustu prošle godine imao seks s djevojčicom.
 
- Šta je sve tačno u ovoj priči, utvrdit ćemo istragom. Ne možemo ništa prejudicirati dok se ne provedu istražne radnje – kazao je naš sagovornik.
 
Radi istrage, identitet osoba nije saopćen, a neslužbeno saznajemo da je djevojčica, navodno, trudna od januara 2014. godine. Ako su tačne informacije o trudnoći, policija treba utvrditi s kim je djevojčica imala snošaj pri kojem je zatrudnjela.
 
Istragu o tome provodi MUP Posavskog kantona.

 

(Avaz)


  • email Pošalji prijatelju
  • print Print verzija
  • Plain text Plain text


Vaše mišljenje
Izaberite predsjednika SDP-a BIH