SAD

Policija ubila muškarca u centru New Yorka: Pušio joint i mlatarao nožem

image Foto: Reuters

Policija u New Yorku u samom je centru grada, nedaleko od Times Squarea, ubila muškarca koji je izvadio poveći nož i počeo njime vitlati, javlja AP. Incident se desio u subotu, usred bijela dana. Ubijeni muškarac identificiran je kao Darrius Kennedy iz South Caroline. Istragom je utvrđeno da je u dosjeu imao ...

... više slučajeva uhićenja zbog posjedovanja marihuane, a jednom je odveden na psihijatrijsko promatranje, prenosi Index.hr.

Sve je započelo kada je Kennedyju na ulici prišao policajac, koji je uočio da 51-godišnjak puši marihuanu. Kennedy je ušao u svađu s policajcem, izvadio nož i počeo oko glave stavljati maramu.Policajac je izvukao svoj pištolj i naredio mu da baci nož, ali Kennedy nije poslušao. Počeo je hodati ulicom i vitlati nožem, a policajac koji mu je prišao pozvao je pojačanje.

Kennedyja je policija pokušala zaustaviti tako što su ga pošpricali suzavcem, ali toga nije pokolebalo. Kada je nožem krenuo na dvojicu policajaca, pogodili su ga s dva metka u prsa. Proglašen je mrtvim u obližnjoj bolnici.(Vijesti.ba)Prijavi se na RSS komentara Komentari (0 dodano):

ukupno: | Prikazano:
Dodaj svoj komentar comment

  • email Pošalji prijatelju
  • print Print verzija
  • Plain text Plain textVaše mišljenje
Šta očekujete od novih vlasti na svim nivoima?