SAD

Umro čuveni mafijaški doušnik Henri Hil

image Henri Hil

Poznati mafijaški doušnik Henri Hil, koji je inspirisao Nikolasa Pileđija da napiše knjigu o njemu, kao i Martina Skorsezea da snimi kriminalistički film "Dobri momci", umro je nakon duge bolesti u 69. godini, saopštila je porodica. Hil je preminuo u bolnici u Los Anđelesu juče, rekao je sin Hilove vjerenice Nejt Kaserta za ABC News.

"Slomilo mi je srce saznanje da nikada više neću moći da pričam s njim", napisao je Kaserta na svom Facebook profilu, prenose agencije.

Hil je bio član mafijaške porodice Lukeze u Njujorku tokom 1960-ih do 1980-ih. Potpuno povjerenje mafije zadobio je kada je na aerodromu "Džon F. Kenedi" 1978. godine ukrao dio tereta vrijedan oko pet miliona dolara, prenose svjetske agencije.

Nakon što je postao doušnik FBI-a i ušao u program zaštite svjedoka, Hil je svjedočio protiv svih svojih bivših šefova iz krugova organizovanog kriminala.

Njegova priča je opisana u romanu Nikolasa Pileđija iz 1986. godine "Wiseguys". Kasnije je knjiga adaptirana u film Martina Skorsezea "Dobri momci" 1990, u kojoj glumac Rej Liota igra Hila.


(Vijesti.ba)Prijavi se na RSS komentara Komentari (0 dodano):

ukupno: | Prikazano:
Dodaj svoj komentar comment

  • email Pošalji prijatelju
  • print Print verzija
  • Plain text Plain textVaše mišljenje
Šta očekujete od novih vlasti na svim nivoima?