SIRIJA

Žestoki sukobi u Alepu

image Alep, Sirija

ALEP - Žestoki sukobi izbili su jutros u pobunjeničkim dijelovima Alepa, drugog sirijskog grada po veličini, dan pošto su opozicione snage odbile ofanzivu vladinih snaga, tvrde aktivisti.

- Žestoki sukobi izbili su u distriktima Bab al-Hadid, Zahra, Arkub i Al-Hindrat Kamp dok su se čule eksplozije i vidjeli avioni, saopćila je Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sjedištem u Londonu.
   
Helikopteri su preljetali distrikt Saif al-Davla, kao i Salahedin, gdje su pobunjenici u subotu odbili ofanzivu kopnenih snaga koje su imale podršku tenkova i helikoptera.
   
U gradu Homs, u centralnoj Siriji, izbio je sukob između vojnika i pobunjenika blizu sjedišta policije i najmanje jedan pobunjenik je poginuo, prenosi AFP.
   
U mjestu Irbin, blizu prijestonice, snajperista je ubio jednog civila, a još dva civila ubijena su u granatiranju u provinciji Idlib na sjeverozapadu.
   
U sukobima širom Sirije u subotu je poginulo 168 osoba - 94 civila, 33 pobunjenika i 41 vojnika, saopćila je Opservatorija.
   
Više od 20.000 osoba poginulo je u Siriji od izbijanja pobune protiv predsjednika Bašara al-Asada u martu prošle godine, navodi ova organizacija.

 

(Vijesti.ba/Fena)Prijavi se na RSS komentara Komentari (0 dodano):

ukupno: | Prikazano:
Dodaj svoj komentar comment

  • email Pošalji prijatelju
  • print Print verzija
  • Plain text Plain textVaše mišljenje
Izaberite predsjednika SDP-a BIH