DUŽNIČKA KRIZA

Orban: Ova kriza je kriza Brisela

image Brisel

BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orban kritikovao je Evropsku uniju zbog neuspjeha u rješavanju ekonomske krize, dan nakon što je pozvao na uvođenje novog ekonomskog sistema. "To se mora reći: ova kriza je kriza Brisela“, rekao je Orban pred nekoliko hiljada pristalica tokom posjete mađarskoj etničkoj manjini u Rumuniji, prenio je AFP.

Orban je na skupu u mjestu Baile Tusnad, 230 kilometara sjeverno od Bukurešta, dodao da je "Brisel glavna prepreka za pronalaženje načina za rješavanje ekonomskih problema“.
 
"Brisel gubi sedmice u definisanju veličine kaveza za kokoške, primorava stočare da stavljaju igračke u obore za svinje i smatra da je duševni mir gusaka važniji od evropskih pitanja dok hiljade ljudi ostaju bez posla i gledaju kako njihov finansisjki sistem propada, osjećajući da im je sve teže da prežive“, rekao je konzervativni mađarski premijer.
 
Orban se prethodno sukobljavao sa zvaničnicima EU povodom mađarskih zakona o medijima, centralnoj banci i državnim institucijama.
 
On je po povratku u Budimpeštu izjavio da se nada da "neće biti potrebno da se uvede neki novi sistem umjesto demokratije“ i naglasio da su "neophodni novi ekonomski sistemi i nove ideje“.

 

(Vijesti.ba/Srna)Prijavi se na RSS komentara Komentari (0 dodano):

ukupno: | Prikazano:
Dodaj svoj komentar comment

  • email Pošalji prijatelju
  • print Print verzija
  • Plain text Plain textVaše mišljenje
Izaberite predsjednika SDP-a BIH