1°C
Mostar 10°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 4°C
Bihać 5°C

29.02.2024 / 18:17 BiH - Velika svečanost

Poruke s Ilidže povodom 1. marta: Nezavisnost i sloboda nemaju cijenu!

Povodom 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, danas je održana Svečana sjednica Općinskog vijeća Ilidža.

U sklopu obilježavanja Dana nezavisnosti BiH delegacija Općine Ilidža predvođena predsjedavajućim Općinskog vijeća Ilidža Tarikom Stambolićem i njegovim zamjenicima Selverom Zećirovićem i Amarom Bungurom, odala je počast šehidima i poginulim borcima polaganjem cvijeća na Spomeniku borcima NOR-a na Ilidži i Centralnom spomen-obilježju Ilidža.

Nakon polaganja cvijeća održana je Svečana sjednica Općine Ilidža sa koje su upućene poruke da je Bosna i Hercegovina opstala u periodu agresije i da će opstati i budućnosti.

Svečanu sjednicu otvorio je predsjedavajući OV Ilidža Tarik Stambolić, a prisutnima se obratio i načelnik Muzur.

- Prošlo je više od tri decenije od kada su građani skoro dvotrećinskom većinom na referendumu odlučili da njihova zemlja proglasi nezavisnost, a kasnije su njeni najbolji sinovi i kćeri dali živote u borbi da tako i ostane - kazao je načelnik Muzur, te dodao:

- Nezavisnost i sloboda nemaju cijenu i to smo pokazali u toku agresije. Pozivam vas da to pokažemo i sada u miru, i kada kažem nezavisnost i sloboda ne mislim samo na državnu i nacionalnu već tu mislim itekako i na pojedinačnu nezavisnost i slobodu. Svaku nezavisnost i slobodu pojedinačnu trebamo braniti i čuvati, a svako se za sebe treba potruditi da ostane nezavisan i slobodan jer samo takvi, koji mogu razmišljati svojom glavom, ako se udruže, mogu donijeti boljitak našoj lokalnoj zajednici, a on će se sigurno reflektovati na našu domovinu i učiniti je još boljom.

Današnjem obilježavanju Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine prisustvovali su brojni građani, učenici osnovnih škola, predstavnici boračkih udruženja i političkih partija s područja općine Ilidža.

Na kraju svim Bosancima i Hercegovcima, ispred Općine Ilidža i općinskog načelnika Nermina Muzura, želimo sretan Dan nezavisnosti jedine nam domovine.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo