11°C
Mostar 14°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 12°C

24.01.2020 / 09:55 Politika - Zvizdić - Stromquist

Podrška Švedske evropskim integracijama BiH

Podrška Švedske evropskim integracijama BiH
Foto: Vijesti.ba
Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH dr. Denis Zvizdić razgovarao je sa ambasadoricom Kraljevine Švedske u BiH, Nj.E. gđom Johannom Stromquist.

Tokom sastanka istaknuli su dobre i prijateljske odnose između dvije zemlje i želju za unapređenjem saradnje, posebno u oblastima inovacija, zdravstva, obrazovanja i ekonomije.

Predsjedavajući Zvizdić zahvalio se na svemu što je Švedska uradila za Bosnu i Hercegovinu. Rekao je da je u narednom periodu potrebno unaprijediti parlamentarnu saradnju dvije zemlje i da na tome treba intenzivno raditi. Naglasio je da je bosanskohercegovačka dijaspora izuzetno važna za Švedsku i da je potrebno raditi na još intenzivnijem povezivanju kroz projekte. Istaknuo je da naši građani koji žive u Švedskoj trebaju da ostanu spona između dvije zemlje.

Ambasadorica Stromquist rekla je da je važno da BiH napravi novi iskorak ka evropskim integracijama i da će Švedska podržati taj put.

Predsjedavajući Zvizdić i ambasadorica Stormquist saglasili su se i o tome da je potrebno raditi na jačanju privredne saradnje, kao i na projektima koji će ojačati ideju malih i srednjih preduzeća i start-up biznisa.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo