24°C
Mostar 30°C
Tuzla 26°C
Banja Luka 24°C
Bihać 24°C

08.05.2020 / 14:53 BiH - Saopćenje za javnost

HNS: Napadi na Puljića dio su napada na Hrvate u BiH

HNS: Napadi na Puljića dio su napada na Hrvate u BiH
Arhiv / Vijesti.ba
Hrvatski narodni sabor Bosne i Hercegovine oštro je osudio, kako navode, sve neprimjerene, zlonamjerne i gnjusne napade na uzoritog kardinala Vinka Puljića povodom organiziranja svetog misnog slavlja za komemoraciju nevinih žrtava Bleiburške tragedije.

Napad na uzoritog kardinala Puljića još je jedan u nizu sustavnih napada na Katoličku Crkvu i Hrvate u Bosni i Hercegovini, navode iz HNS.

HNS upozorava da sveta misna slavlja nisu mjesto niti oruđe za osobne političke bodove i podsjeća političke dužnosnike i opcije koji uporno narušavaju temeljne ljudske, političke i demokratske principe da nisu niti se mogu pretvarati da jesu moralna vertikala istog društva kojega ugrožavaju vlastitim neodgovornim ponašanjem i kontinuiranim poticanjem političke netrpeljivosti i nestabilnosti.

- Hrvatski narodni sabor izražava potpunu potporu uzoritom kardinalu Puljiću u svetom misnom slavlju na spomen nedužno položenih života Bleiburških žrtava. Konačno, dužnosnici Hrvatskog narodnog sabora pozivaju sve dužnosnike i opcije koji su se oglasili po pitanju navedenog svetog misnog slavlja da se, u vremenu kada stanovnici Bosne i Hercegovine ispaštaju od posljedica globalne pandemije, umjesto misnim obredima bave pitanjima za socio-ekonomsku stabilizaciju i nadilaženje trenutne krize, navode iz HNS.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo