15°C
Mostar 21°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 18°C
Bihać 15°C

15.09.2020 / 19:15 Crna hronika - MUP USK

Kod Cazina pronađeno beživotno tijelo migranta

Kod Cazina pronađeno beživotno tijelo migranta
Foto: Arhiv
U naselju Tržac, udaljenom nekolilo kilometara od Cazina, u blizini granice s Hrvatskom, sinoć je pronađeno beživotno tijelo, a sumnja se kako je riječ o migrantu.

Prema riječima Ale Šiljdedića, portparola MUP-a USK,  sinoć oko 20 sati policija je zaprimila anonimnu telefonsku dojavu o tome da je uočeno tijelo pored puta.

"Policija je izašla na lice mjesta i utvrdila kako se radi o beživotnom tijelu muškarca na improvizovanim nosilima. Tijelo je bilo pokriveno ćebetom, a u odjeći je pronađena identifikaciona karta migrantskog kampa koji se nalazi u Makedoniji. Prema tim podacima riječ je o 40-godišnjem migrantu iz Pakistana, ali ove podatke tek treba provjeriti i utvrditi da li su vjerodostojni", kazao je Šiljdedić.

On je dodao kako je pregledom leša ustanovljeno kako nema povreda niti tragova nasilne smrti.

Ističe kako se sumnja da je preminuli muškarac bio u grupi koja je pokušala da pređe preko granice s Hrvatskom, ali da je preminuo iz razloga koji će biti utvrđeni obdukcijom.

Tijelo je prevezeno u Kantonalnu bolnicu u Bihaću, a prema podacima policije, od početka migrantske krize ovo je 35. smrtni slučaj kada je riječ o ilegalnim stranim državljanima.

"Nažalost, samo u ovoj godini devet je takvih slučajeva. Kada je u pitanju stanje bezbjednosti, oko 3.000 migranata smješteno je u kampovima, a dvostruko veći broj ih je van tih kampova. Imamo nešto manji broj incidentnih situacija, ali je priliv migranata i dalje u kontinuitetu između 150 i 200 dnevno", istakao je Šiljdedić.


(Vijesti.ba / NN)

Izdvajamo