16°C
Mostar 23°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 20°C
Bihać 18°C

17.10.2020 / 11:06 Politika - Kandidat za gradonačelnika

Stanivuković: Kapitalni projekat Nove Banjaluke - gradska Opšta bolnica

Stanivuković: Kapitalni projekat Nove Banjaluke - gradska Opšta bolnica
Foto: Vijesti.ba

„Više je čestitih, više je poštenih, više onih koji hoće da su njihovi unučići pored njih, a ne da ih gledaju putem Skajpa.

Više je onih koji žele da oni njihova djeca, brat, sestra, imaju jednaka prava kao i svi drugi. Više je onih koji žele da ovim gradom vlada sistem, a ne rodbinske veze, da čestiti domaćin sa sela ima jednake šanse kao njegov komšija, bez obzira na stranačku knjižicu. Više je nas koji hoćemo grad, našu Banjaluku, po mjeri svakog čovjeka“, rekao je kandidat za gradonačelnika Banjaluke Draško Stanivuković.

On je rekao da je to poziv svim Banjalučanima da se pridruže talasu promjena:

„Ovo je slogan sabornosti, a ne podjela. Ovo je slogan sabornosti Banjalučana u borbi protiv pojedinaca koji su zarobili ovaj grad zbog svojih interesa.

Različitost razmišljanja ne znači podjele, znači poštovanje drugačijeg. Jedina podjela za koju znamo jeste podjela na poštene i nepoštene, a svaka druga je nametnuta i izmišljena“, istakao je Stanivuković.

Stanivuković poručuje:

„Uradićemo to – javno ćemo objavljivati svaki ugovor i trošak Grada koji prelazi 500 KM i poštovaćemo princip 'jedan političar – jedna plata'“, jasno kaže Stanivuković i dodaje: 

„Prepolovićemo broj političara koji primaju platu u Gradu i smanjiti funkcionerske plate – počev od gradonačelnika. Plate političara neće prelaziti dvije prosječne plate u realnom sektoru, a njihov rast će biti moguć samo kada poraste prosječna plata prodavcima, frizerima, ugostiteljima... Sredstva ušteđena na taj način će biti ulagana u nova radna mjesta“, tvrdi Stanivuković.

„Uradićemo to“, nastavlja Stanivuković, „napravićemo ekspertsku, efikasnu i brzu gradsku upravu u kojoj ljudi rade na osnovu svog znanja, iskustva, vještina, a ne na osnovu partijske knjižice. Stvorićemo ambijent da politički stav nije prepreka za posao i poštenu zaradu. Niko neće morati da voli mene ili nekoga od mojih kolega, ali imaće obavezu samo da časno i najbolje radi svoj posao“. 

On kaže da će čovjek i porodica biti simbol Banjaluke:

„Iz tog razloga, uvešćemo neradnu nedjelju trgovcima, koja treba da služi da se porodica okupi, da se druže sa svojim prijateljima ili prošetaju pored bisera ovog grada, Vrbasa, koji će biti opet pitak, a čija obala će biti uređena“, ističe Stanivuković.

A kao kapitalni projekat nove Gradske uprave, Stanivuković izdvaja izgradnju opšte bolnice u Banjaluci:

„Nama ne trebaju garaže od 35 miliona, nama treba gradska bolnica Naši ljekari u Opštoj bolnici će raditi u najboljim uslovima, da bi građanima pružili najbolju zdravstvenu zaštitu“, ističe Stanivuković. 


(Vijesti.ba)

Izdvajamo