9°C
Mostar 16°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 13°C
Bihać 13°C

16.02.2021 / 16:13 Politika - Mostar

Čampara iznenađen odlukom Baralije: Ne mogu se porediti SDA i HDZ

Čampara iznenađen odlukom Baralije: Ne mogu se porediti SDA i HDZ
Foto: Arhiv - Vijesti.ba

Žao mi je što nije došlo do promjene u Mostaru u smislu političke paradigme. Mostar je zaslužio da ima politiku novog gradonačelnika, viziju, programe.

Poručio je to danas federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara gostujući na Televiziji Sarajevo.

Kaže da je potpuno iznenađen što Irma Baralija nije podržala dr. Zlatka Guzina, mada to ne bi ništa promijenilo jer je Boška Ćavar svoju odluku davno najavila.

- Naša stranka će snositi političku odgovornost za svoje postupke. Guzin je čovjek o kojem sam čuo sve najbolje. On je prije svega ljekar, humanista i Mostarac. Nije on poseban eksponent politike SDA - rekao je Čampara.

Naglašava da se ne mogu porediti SDA i HDZ, jer nije SDA ta koja je branila haške optuženike i slavila ih.

- Nije pošteno da su te dvije stranke isto. Želim da kažem da ovdje nema niko nevin u ovim procesima. Trebali su se od početka dogovarati, sjediti. Propuštena je prilika. Izbori su završeni - govori Čampara.

Ističe kako treba biti jasno da Mostar niti je hrvatski, niti bošnjački, niti srpski.

- Ne mogu se donositi odluke u Mostaru bez Bošnjaka. Na lijevoj strani isto mora biti prioriteta, mora biti prioritet Djevojačka škola, robna kuća itd. Bez obzira, evo iako nisam u SDA, ne može se porediti SDA sa HDZ-om. Da je bilo više političkog promišljanja i razgovora, prije svega političkih lidera, moglo se sigurno nešto novo dogoditi - potcrtao je Čampara.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo