17°C
Mostar 23°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 23°C
Bihać 20°C

01.04.2021 / 11:32 Politika - Nije ispunjeno

Štetina obećanja: Stajališta nisu završena ni u martu

Štetina obećanja: Stajališta nisu završena ni u martu
Foto: Vijesti.ba

Danas je prošao još jedan rok za izgradnju tramvajskih stajališta u Sarajevu, koji je sam sebi postavio ministar saobraćaja u Vladi KS Adnan Šteta.

28. februara napunilo se tačno godinu dana od početka rekonstrukcije tramvajske stanice u sarajevskom naselju Otoka.

“Nije ni meni jasno zašto se gradi ovoliko. To treba pitati bivšeg ministra i bivšu vladu jer to nisu završili u svom mandatu. To se moglo završiti“, poručio je tom prilikom ministar Šteta i rekao da očekuje da će rekonstrukcija konačno biti okončana sljedeći mjesec.

Taj mjesec je prošao, a od završetka rekonstrukcije i dalje nema ništa, o čemu najbolje svjedoče slike ispod.




Podsjetimo, obećanje je bilo i da će stanice biti zatvorene, imati prostor za prodaju karata, pomične kapije i ulaz te izlaz prilagođen osobama s invaliditetom i roditelje koji djecu voze u dječijim kolicima. Planirane su i taktilne ploče za kretanje osoba s oštećenim vidom, a cijeli prostor pokriven videonadzorom, mapa sa šemom javnog gradskog prijevoza, elektronski informator sa zvučnim signalom za dolazak vozila i pozivni terminal u slučaju nužde.

Treba reći i da je ministar Šteta obećao 22 stajališta do kraja prošle godine, a izgrađeno je njih ravno – nula.

Iako je rok probijen za više od godinu dana nije se razmišljalo o raskidu ugovora. Šteta je uoči svoje smjene krajem 2019. godine BS Telecomu avansno isplatio 4,6 miliona KM, a pogodovanje ovoj firmi mnogi su ranije već dovodili u vezu sa njegovom namjerom preuzimanja pozicije šefa sarajevskog SDP-a što se i desilo.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo