17°C
Mostar 24°C
Tuzla 22°C
Banja Luka 23°C
Bihać 20°C

19.04.2021 / 17:34 Politika - Ministrica vanjskih poslova BiH

Turković primila u nastupnu posjetu ambasadore Turske i Izraela

Turković primila u nastupnu posjetu ambasadore Turske i Izraela
Foto: Vijesti.ba
Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković primila je danas u nastupnu posjetu ambasadora Turske u BiH Sadika Babüra Girgina.

Ministrica Turković i ambasador Girgin razgovarali su o aktuelnim političkim pitanjima, pandemiji koronavirusa, te o predstojećim obavezama u vrlo sadržajnoj saradnji dviju država.

Tokom susreta, ambasador Girgin je istakao da Turska nedvosmisleno podržava teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković sastala se danas s veleposlanikom Države Izrael za Bosnu i Hercegovinu, sa sjedištem u Tirani, Noahom Galom Gendlerom.

Tom prilikom istaknuto je da su bilateralni odnosi između Bosne i Hercegovine i Države Izrael dobri te da postoji interes za jačanje saradnje, posebno u oblastima, ekonomije, znanosti i kulture.

Na sastanku je bilo riječi i o iskustvima obje zemlje u borbi protiv pandemije COVID-19 te nabavci vakcina, s obzirom na to da je Izrael svjetski lider u procesu imunizacije.

Sagovornici su tokom susreta razmijenili informacije i mišljenja i o drugim aktualnim temama, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo