15°C
Mostar 21°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 18°C
Bihać 15°C

18.05.2021 / 14:53 Ostali sportovi - Brzo klizanje

Omeragić na pripremama u belgijskom Hasseltu

Omeragić na pripremama u belgijskom Hasseltu
Foto: FENA

Seniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine u brzom klizanju na kratke staze Tarik Omeragić od 1. maja ove godine nalazi se na pripremama u Hasseltu (Belgija), u sklopu međunarodne saradnje belgijske, hrvatske i reprezentacije BiH.

Pripreme ove tri reprezentacije vode treneri Ingmar Van Riel i Steven Peeters sa znatno većom satnicom na ledu, što sa dodatnim treninzima van leda doprinosi vrhunskom kvalitetu treninga, saopćeno je iz Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine.

Omeragić od 1. juna putuje na kamp u Font Romeu (Francuska), a od 15. juna do 15. jula nastavit će s treninzima u Zagrebu sa hrvatskim nacionalnim timom.

Početkom septembra planirano je održavanje Kampa u Bormiu (Italija), gdje bi trebao biti vrhunac priprema. Nakon Italije, Omeragić se vraća u Belgiju odakle će putovati na nastupe na svjetskim kupovima, koji se u oktobru i novembru ove godine održavaju u Kini, Japanu, Mađarskoj i Nizozemskoj. Ovi kupovi su ujedno i kvalifikacioni za nastup na ZOI 2022.

Pored Omeragića, u kvalifikacijama za nastup na ZOI učestvuje i drugi bh. reprezentativac, Edin Branković, koji se priprema prema svom planu i programu.

Pravilo Međunarodne klizačke unije (ISU) je da 32 najbolje rangirana brzoklizača na svjetskim kupovima izbore učešće na Olimpijadi.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo