20°C
Mostar 25°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 20°C
Bihać 19°C

01.07.2021 / 13:30 Regija - Srbija

Potvrđena optužnica protiv Miroslava Mike Aleksića

Potvrđena optužnica protiv Miroslava Mike Aleksića

Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu Višeg tužilaštva koju je podiglo protiv vlasnika škole glume "Stvar srca" Miroslava Aleksića, optuženog za više silovanja i nedozvoljenih spolnih radnji koje je počinio prema svojim učenicama.

Viši sud uskoro bi trebalo i da zakaže pripremno ročište čime bi otpočelo suđenje poslije pola godine od Aleksićevog hapšenja, piše portal Nova.rs.

Krivično vanpretresno vijeće Višeg suda u Beogradu na sjednici vijeća održanoj dana 29. juna 2021. godine donijelo je rješenje kojim je potvrdilo optužnicu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, podignutu protiv okrivljenog Miroslava Aleksića kojem se stavlja na teret izvršenje više krivičnih djela silovanja u produženom trajanju, kao i više krivičnih djela nedozvoljene spolne radnje, navodi se u saopštenju.

Ispitujući optužnicu Višeg javnog tužilaštva, krivično vanpretresno vijeće je stalo na stanovište da prikupljeni dokazi tokom predistražnog i istražnog postupka daju dovoljno osnova za zaključak da je okrivljeni opravdano sumnjiv da je izvršio krivična djela koja su predmet optužbe“, navodi Viši sud.

Protiv ovog rješenja optuženi i njegov branilac mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema rješenja.

Javnost je za slučaj Miroslava Aleksića saznala u januaru.

Optužnica protiv Aleksića podignuta je 21. aprila, a njemu je stavljeno na teret izvršenje dva produžena krivična djela silovanja, dva krivična djela silovanja, jedno produženo krivično djelo nedozvoljenih spolnih radnji i četiri krivična djela nedozvoljenih spolnih radnji, na štetu sedam oštećenih, navedeno je tada u saopštenju tužilaštva.(Vijesti.ba)

Izdvajamo