18°C
Mostar 24°C
Tuzla 22°C
Banja Luka 23°C
Bihać 19°C

16.10.2021 / 16:00 Fudbal - Premier liga

"Petarda" Liverpoola u Watfordu

"Petarda" Liverpoola u Watfordu
Foto: Twitter
Fudbaleri Liverpoola deklasirali su danas Watford na gostovanju 5:0 (2:0) u osmom kolu engleske Premier lige.

Za ovaj duel Klopp nije mogao da računa na prvog golmana Alissona Beckera, kao ni Fabinha zbog reprezentativnih obaveza u kvalifikacijama za Mundijal.

Uvodnih dvadesetak minuta, "Redsi" su dominirali, stvorili pregršt šansi, uz nevjerovatan posjed 90 naspram 10 posto.

Poveli su već u devetom minutu, kada je Mohamed Salah sjajnom loptom pronašao Sadio Manea koji rutinski prosljeđuje loptu u mrežu za njegov 100. gol u Premier ligi (pritom svaki gol iz igre, nijedan sa bijele tačke).

Gosti stižu do novog pogotka, nakon fenomenalne akcije - Roberto Firminho precizan u 37. minutu za 2:0.

U sedmom minutu nastavka Liverpool dolazi do trećeg gola, precizan je bio Firminho za njegov drugi gol na ovom duelu, prenosi Gradski.me.

Samo dva minuta kasnije Salah postiže sjajan gol. Najprije je nanizao par domaćih igrača, zalomio Cathcarta, a potom rutinski pogodio dalji ugao za 4:0 i tako postigao osmi uzastopni gol na isto toliko mečeva, čime je oborio lični rekord. Također, ovo je deveti gol Salaha na sedam utakmica protiv Watforda.

U prvom minutu sudijske nadoknade Firminho pogađa za hat-trick i postavlja konačnih 5:0.

Liverpool je tako i poslije osmog kola jedini neporaženi tim u ligi, a na posljednjih 19 mečeva u svim takmičenjima ne znaju za poraz.

Izabranike Jurgena Kloppa sada očekuje meč u Ligi šampiona, gdje gostuju Atleticu iz Madrida u grupi B, u utorak (19. oktobra) od 20.45 sati.

U devetom kolu Premier lige idu na megdan Manchester Unitedu u derbiju kola, a duel se igra 24. oktobra. S druge strane, "Stršljenovi" gostuju Evertonu.


(Vijesti.ba) 

Izdvajamo