16°C
Mostar 17°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 20°C
Bihać 16°C

13.11.2021 / 18:11 Fudbal - Selektor Finske

Kanerva: Fokusirat ćemo se na još jedno čudo te pokušati pobijediti i Francusku

Kanerva: Fokusirat ćemo se na još jedno čudo te pokušati pobijediti i Francusku
Foto: Fena

Nogometna selekcija Bosne i Hercegovine, nakon večerašnjeg poraza na zeničkom Stadionu “Bilino polje” od Finske rezultatom 1:3 (0:1), izgubila je sve izglede za plasman u baraž za Svjetsko nogometno prvenstvo 2022. godine u Kataru.

Finci su slavili golom Marcusa Forssa (30. minuti), Robina Loda (51.) i Daniela O'Shaughnessy (73.), dok je jedini gol za bh. tim postigao Luka Menalo (69.). Najbolji finski igrač Temmu Pukki, u 24. minuti nije realizirao penal.

Njegov je šut odbranio bh. golman Ibrahim Šehić. Finci su od 37. minute, kada je crveni karton zaradio Jakka Raitala, igrali s igračem manje, ali su i pored toga u drugom poluvremenu postigli dva gola.

-Bio je dosta zanimljiv meč. Zadovoljni smo rezultatom. Dosta smo rano ostali sa 10 igrača, ali smo uspjeli dati još dva gola te pobijediti. Jako sam sretan - kazao je nakon utakmice na pres-konferenciji selektor Finske Markku Kanerva.

On je istakao kako je “nevjerovatno da su ispred BiH”, koja je odličan tim, ali da je recept za uspjeh dobra odbrana i odličan napad. Uspjeli su se, kaže, oduprijeti početnom pritisku bh. tima te stvoriti nekoliko šansi i postići gol do poluvremena.

Na pitanje novinara da li se može prisjetiti kada su dobili na ovom nivou utakmicu s 10 igrača, odgovorio je da ne zna.

-Sigurno se nije desilo od kako sam ja trener - kazao je Kanerva.

-Fokusirat ćemo se na još jedno čudo, da dobijemo i Francusku. Ali, nadamo se da će BiH dobiti Ukrajinu - kazao je Kanreva.

Strijelac drugog gola za Fince, Robin Lod, kazao je kako je vrlo teško bilo igrati sa 10 igrača.

-Pokazali smo timski duh, pomagali jedan drugome u teškim momentima. Postigli smo i tri gola, od kojih dva s igračem manje - kazao je Lod.

Trenutni poredak u grup D: Francuska 12 (8:3), Finska 11 (10:8), Ukrajina 9 (9:8), BiH 7 (9:10), Kazahstan 3 (5:12) boda.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo