14°C
Mostar 18°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 17°C
Bihać 14°C

09.01.2022 / 17:28 BiH - Fašizam na sceni

Prijetnje kroz pjesmu Crvenih beretki: Za krst, za krst

Prijetnje kroz pjesmu Crvenih beretki: Za krst, za krst
Foto: Screenshot
“Srba ima kao lista, nema više komunista. Za krst, za krst, Nemanjića, za slavu, za slavu, Obilića”, pjevali su danas pripadnici SAJ-a MUP-a RS tokom defilea na obilježavanju neustavnog dana RS.

- Za slavu, za slavu Obilića. Za krst, za krst Nemanjića. Za slavu, za slavu Obilića. Banja Luko naša diko...Srba ima kao lista, nema više komunista. Za krst, za krst Nemanjića. Za slavu, za slavu Obilića. Stasala je naša dika, nova Srpska Republika...Za krst, za krst... glasi tekst pjesme.

Ovaj "performans" komentirao je bh. reditelj Dino Mustafić ...

- Jasno je k'o dan čemu vodi Dodikova politika. Cijeli prizor je zastrašujući od pjesme do defilea, poruka i namjere. Ovo je klerofašistički entitet, mrak u dvorištu Evrope koji traje tri decenije uz mentorstvo države Srbije, napisao je Mustafić.

- Specijalci MUP-a RS-a pjevaju ultranacionalističku pjesmu koja favorizira jednu religiju, jedan narod, i bazira se na kosovskom mitu. RS je pravoslavna talibanija i fašizam viđen danas na ulicama Banjaluke sumnjam da se neće otjelotvoriti u novim zločinima, napisao je Faruk Šehić.(Vijesti.ba)

Izdvajamo