8°C
Mostar 13°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 11°C
Bihać 14°C
Powered by Dark Sky

17.01.2022 / 21:11 Rukomet - Legenda bh. rukometa

Prce: Ovo je moja posljednja utakmica

Prce: Ovo je moja posljednja utakmica
Foto: Reuters

Reprezentacija Bosne i Hercegovine nastupom protiv Španije okončala je nastup na Evropskom prvenstvu, a samim tim legendarni Nikola Prce posljednji put je nosio dres Zmajeva u svojoj karijeri.

Nakon susreta Prce je govorio za Novu BH.

“Ovdje nema previše naših ljudi, tako da ne osjećam da je bila zadnja utakmica, ali jeste. Žao mi je što prvenstvo nismo okončali pobjedom iako smo bili veoma blizu, na kraju smo pali. Ovo je bila moja posljednja utakmica u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine. Mislim da je stvarno bilo dosta. Za mene bi najljepši mogući način bio oprostiti se da smo dobili, ali i ovako možemo biti zadovoljni. Čestitke Španiji.”, rekao je Prce.

Nakon toga je Nikola upitan koji je njegov najdraži momenat u karijeri.

“Za mene je to odlazak u Katar. Prvo veliko prvenstvo i taj meč sa Islandom. Prvi put je uvijek najslađe, a najteži trenutak za mene je poraz od Mađarske u prepunoj Skenderiji. Malo mi je žao što je Evropsko prvenstvo ovako počelo, pa i završilo. Bilo je dosta utjecaja koji su djelovali na ekipu. Hvala našim navijačima, a ja se nadam da će nas mlade snage i dalje uveseljavati.”, dodao je Prce.

Navijači bi željeli Nikolu na nekoj od funkcija u Rukometnom savezu.

“Ja bih volio biti predsjednik države, ali vidjet ćemo. To je pitanje za neko buduće, skorije vrijeme, a možda se ne potegne nikada, stvarno ne znam.”, rekao je nasmijani Prce.

Prce je za reprezentaciju Bosne i Hercegovine odigrao 120 utakmica i postigao 445 pogodaka.

 

(Vijesti.ba / N1)

Izdvajamo