8°C
Mostar 13°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 11°C
Bihać 14°C
Powered by Dark Sky

26.01.2022 / 10:05 Politika - Član Predsjedništva

Dodik: Komšićevo obraćanje nije usaglašeno

Dodik: Komšićevo obraćanje nije usaglašeno
Foto: Arhiv

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da obraćanje Željka Komšića Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope nije usaglašeno na Predsjedništvu BiH i ono ne odražava stav BiH, već lični politički stav čovjeka koji je uzurpirao i mjesto na kojem se nalazi.

Na pitanje Srne da prokomentariše Komšićevo obraćanje parlamentu Savjeta Evrope, Dodik je naglasio da ono sadrži niz neistina, paušalnih ocjena i netačnih kvalifikacija, te da je u funkciji zbunjivanja evropske i svjetske javnosti.

"Sam Dejtonski sporazum je rat u BiH okvalifikovao kao tragičan sukob, a Komšić je zaboravio da pomene da su sve anekse sporazuma potpisale i Republika Srpska i FBiH. Konstitutivnost naroda, protiv koje se Komšić konstantno zalaže, dio je Ustava BiH i tako će ostati sve dok se u BiH ne dogovorimo drugačije", istakao je Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH ocijenio je da ovakvi izleti člana Predsjedništva, kojima je Komšić sklon, dodatno urušavaju i Ustav BiH, ali i povjerenje koje je na minimumu u proteklih 26 godina.
(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo