8°C
Mostar 15°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 14°C
Bihać 10°C

13.02.2022 / 16:27 Ostali sportovi - Reprezentativka BiH u umjetničkom klizanju

Zara Husedžinović na međunarodnom takmičenju u Ljubljani

Zara Husedžinović na međunarodnom takmičenju u Ljubljani
Foto: FENA

Juniorska reprezentativka Bosne i Hercegovine u umjetničkom klizanju, Zara Husedžinović, pod rukovodstvom trenera Karla Požgajčića, nastupila je na međunarodnom takmičenju Dragon Trophy & Tivoli Cup 2022, koje je održano, od 10. do 13. februara u Ljubljani, Slovenija.

U konkurenciji takmičarki iz 14 zemalja, Husedžinović je imala dobar nastup. Na ovom takmičenju rezultat je bio u drugom planu. Savez je imao za cilj da Zara nastupi u Ljubljani, kako bi se, nakon tri nezgodne povrede u zadnja četiri mjeseca, oslobodila neizbježnog psihičkog pritiska, što je sa dobrim nastupom u Sloveniji, na našu radost i uspjela, saopćeno je iz Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine.

Zara Husedžinović predstavlja Bosnu i Hercegovinu u umjetničkom klizanju na Evropskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF), koji će biti održan od 20. do 25. marta 2022. u Vuokattiju, Finska.

Za nastup na EYOF-u, uz podršku OK BiH i Saveza klizačkih sportova BiH, Husedžinović će se pripremati u Zagrebu, pod rukovodstvom svog trenera Karla Požgajčića, a prije odlaska u Finsku imaće još jedno kontrolno takmičenje u Novom Sadu.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo