14°C
Mostar 19°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 18°C
Bihać 16°C

08.03.2022 / 14:38 Politika - Američki ambasador

Džaferović i Murphy: SAD snažno uz BiH

Džaferović i Murphy: SAD snažno uz BiH
Foto: Vijesti.ba
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je u nastupni posjet veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država Michaela Murphyja.

Razgovarano je o bilateralnim odnosima Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih Država, za koje je istaknuto da su izuzetno dobri i prijateljski.

Bilo je riječi o aktualnoj situaciji u Europi, regiji Zapadnog Balkana, a posebna pozornost posvećena je procesima u Bosni i Hercegovini.

Sjedinjene Američke Države snažno podržavaju suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine i proces euroatlantskih integracija Bosne i Hercegovine.Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Džaferović istaknuo je da su Sjedinjene Američke Države dokazani prijatelj i strateški partner Bosne i Hercegovine, koji je dao presudan doprinos zaustavljanju agresije na Bosnu i Hercegovinu, zaključivanju Daytonskog mirovnog sporazuma i provedbi brojnih reformi tijekom 27 godina njegove implementacije.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Džaferović iskazao je dobrodošlicu veleposlaniku Murphyju u Bosnu i Hercegovinu i poželio mu uspješan mandat u predstojećem razdoblju.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo