-2°C
Mostar 3°C
Tuzla 1°C
Banja Luka 2°C
Bihać 3°C

12.05.2022 / 09:55 Fudbal - Zvanično

Dženan Uščuplić novi trener FK Sarajevo!

Dženan Uščuplić novi trener FK Sarajevo!
Foto: Arhiv
Šef stručnog štaba FK Sarajevo do kraja takmičarske sezone 2021/22, biće Dženan Uščuplić, prenosi N1.

Uščupliću će ovo biti četvrti put u trenerskoj karijeri da preuzima funkciju prvog trenera ekipe, a u svakom od prva tri mandata na klupi Sarajeva, uspio je donijeti trofej u naše vitrine. U sezonama 2013/14 i 2020/21 osvojio je Kup BiH, dok je u sezoni 2014/15 osvojena šampionska titula.

Uščuplić je dugogodišnji trener juniora FK Sarajevo sa kojima je kroz godine ostvarivao sjajne rezultate. Sa juniorima je kroz svoju trenersku karijeru osvojio tri titule prvaka BiH, kao i tri trofeja u okviru Kupa BiH. Kup BiH jednom je osvojio i kao trener kadetske selekcije.

Upravni odbor FK Sarajevo smatra da je imenovanje gospodina Uščuplića, trenutno najbolja i najlogičnija opcija, posebno imajući u vidu činjenicu da se finale Kupa BiH igra za 7 dana. On je neko ko je ranije kroz karijeru već sarađivao sa većinom fudbalera u trenutnom kadru i odlično poznaje ekipu.

Stručni štab prvog tima još će činiti Vučina Šćepanović i Almir Seferović.

Vučina Šćepanović je ove sezone radio kao pomoćnik Uščuplića u juniorskoj selekciji, a navijačima Sarajeva ostao je u lijepom sjećanju iz svojih igračkih dana. Od ljeta 2010. do ljeta 2012. godine bio je član našeg kluba i u tom periodu odigrao 60 utakmica postigavši 8 golova.

Almir Seferović trenutno radi kao kondicioni trener u muškoj seniorskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine, a i on je jedan dio svoje karijere proveo u FK Sarajevo. Bio je kondicioni trener Sarajeva od maja 2013. do septembra 2015. godine i u tom periodu sarađivao je, između ostalih, i sa Dženanom Uščuplićem.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo