8°C
Mostar 13°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 11°C
Bihać 14°C
Powered by Dark Sky

13.05.2022 / 13:02 Politika - Članica Predsjedništva

Renić napustila Našu stranku: Nije dobila podršku u obračunu s korupcijom

Renić napustila Našu stranku: Nije dobila podršku u obračunu s korupcijom
Foto: Sanja Renić / Vijesti.ba

Sanja Renić, članica Predsjedništva Naše stranke i zastupnica u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona, podnijela je ostavku na sve funkcije i napustila Našu stranku.

Njenu izjavu prenosimo u nastavku: 

- Nakon godina predanog, prije svega, poštenog rada, došlo je vrijeme za promjene.

Teška srca odlučila sam da dam ostavku na sve pozicije u Stranci, ali da izađem, i kao član, iz Naše stranke. 

Odluka koju sam donijela je teška, ali ista je morala biti donesena kao moj lični stav, koji je uvijek do sada bio donesen, ne politički, nego isključivo, kao i sve drugo, samo srcem.

Nažalost, put Naše stranke i mene se promijenio, te politika, kao i promjene u društvu, po mom mišljenju, ne mogu se provoditi tim pravcem, kojim Stranka trenutno ide. 

ZDK je duboko ogrezao u korupciji. Ja sam svoj zastupnički mandat posvetila aktivnoj borbi protiv svih oblika koruptivnih radnji, ne mareći što ugrožavam, i svoj privatni mir, i svoju sigurnost. Hvala svima koji ste me pratili i podržavali! Nažalost, podršku, kakvu sam trebala u ovoj borbi, nisam dobila. 

Nisam dobila od Stranke čije sam boje odvažno nosila. Osjećajući moralnu i političku obavezu da nastavim raditi na stvarima koje sam pokrenula i koje su od velikog značaja za sve nas u ZDK-u, svoj politički put nastavit ću zajedno sa ljudima koji su prepoznali i koji cijene moju iskrenu namjeru da ZDK bude Kanton u koji se upire prstom kada se navode primjeri uspješnog privrednog i naučnog razvoja, a ne primjeri milionskih koruptivnih radnji!


(Vijesti.ba)

Izdvajamo