11°C
Mostar 13°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 12°C
Bihać 9°C

13.05.2022 / 19:18 Politika - Generalni sekretar SBB-a

Kapo: Neka trojka podrži našeg kandidata za Predsjedništvo

Kapo: Neka trojka podrži našeg kandidata za Predsjedništvo
Foto: Vijesti.ba

Generalni sekretar SBB-a Amer Kapo gostovao je u programu Televizije Sarajevo, gdje je govorio o brojnim zanimljivim temama.

- Nismo zadovoljni radom SDA, kao ni Trojke u Kantonu Sarajevu. Zato smatramo da je neophodno formirati treći blok koji će Bosnu i Hercegovinu i Kanton Sarajevo pokrenuti. Mlađa generacija nas u SBB-u zamolila je predsjednika Fahrudina Radončića da pored države BiH, jer odbrana države nema nikakvu alternativu, poseban akcent stavi na Kanton Sarajevo. On je pristao i naš cilj i želja su da od Sarajeva napravimo svjetsku metropolu u koju će investitori rado dolaziti. To će biti jedna od naših težnji u narednom periodu – rekao je Kapo.

"Želimo grad koji će ličiti na Dubai"

Treći blok stranaka, naglasio je Kapo, ima kapacitet da nosi cjelokupan projekt razvoja Kantona Sarajevo.

- Svi koji budu željeli dati doprinos moći će nam se prikloniti. Ako vidite šta je sve gospodin Radončić izgradio jasno vam je kakvo mi Sarajevo želimo i kakvo nam treba. Želimo grad koji će ličiti na Dubai. Tražit ćemo podršku građana na izborima da mi vodimo proces razvoja Kantona SarajevO i ako ga mi budemo vodili, Sarajevo će sigurno biti svjetska metropola, ali u brzom roku, jer mi nemamo vremena, vrijeme je dragocijeno. Naši građani ne zaslužuju da čekaju – rekao je, između ostalog, Kapo.

Nakon što je odluka Predsjedništva SBB-a da će Savez imati kandidata za člana Predsjedništva BiH izazvala veliku pažnju javnosti, Kapo je naglasio da će kandidat SBB-a biti favorit.

Kapo: Mi nećemo nikoga oštetiti

Na pitanje novinara hoće li kandidat SBB-a za člana Predsjedništva više oštetiti kandidata SDA ili Trojke, Kapo je decidno odgovorio:

- Mi nećemo nikoga oštetiti. SBB je kao samostalna stranka koja je imala kandidata za Predsjedništvo BiH imao ogroman broj glasova 2010., 2014., 2018. godine. Mi nismo autsajderi koji treba nekoga da oštete, možda će nas oštetiti kako su nas oštetili i prethodnih godina izbornim prevarama. Naš kandidat zaslužuje pažnju. Zašto trojka ne bi podržala našeg kandidata – zaključio je Kapo.

(Vijesti.ba / Avaz)

Izdvajamo