8°C
Mostar 13°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 11°C
Bihać 14°C
Powered by Dark Sky

19.05.2022 / 22:13 Fudbal - Nakon osvajanja Kupa BiH

Dudić u suzama: Ovo je za sve Mostarce, ostat će zapisano u historiji

Dudić u suzama: Ovo je za sve Mostarce, ostat će zapisano u historiji
Foto: Vijesti.ba

Fudbaleri Veleža novi su osvajači Kupa Bosne i Hercegovine. 

Rođeni su nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca savladali FK Sarajevo.

Trener Rođenih Feđa Dudić nije skrivao sreću nakon velikok uspjeha.

“Presretan sam. Kada vidim sreću na licima ljudi znam koliko se zaista vesele. Prvo poluvrijeme ove utakmcie je naše najlošije ove sezone. Osjetio se strah, noge su bile vezane, toliko puta smo dali loptu u noge fudbalerima Sarajeva. Dvije ili tri kontre fenomenalno gdje su trebali povesti. U drugom poluvremenu napravili smo adekvatne izmjene, vratili se u sistem koji smo trebali i mislim da smo kontrolsiali meč. Nismo stvorili prilike, ali smo kontrolisali. Na kraju, ko vas pita? Pamti se samo pobjednik.”, rekao je Dudić, a potom uz suze na licu dodao:

“Ovo će ostati zapisano u historiji i drago mi je da smo s ovom ekipom u manje od tri godine od druge lige, doveli je do trona. Neka uživaju Mostarci, neka uživaju Veležovci. Ja ovu pobjedu poklanjam za svog prijatelja Smajila Hodžića koji bi sigurno sada bio sretan jer redovao se svakom mom uspjeu. Znam da me gledao s neba i da je bio uz mene večeras.”

Rođeni su tako prekinuli post od 36 godina bez trofeja, ali i osvojili prvi trofej u poslijeratnoj historiji Bosne i Hercegovine.


(Vijesti.ba / N1)

Izdvajamo