10°C
Mostar 13°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 16°C
Bihać 12°C

28.06.2022 / 18:07 Muzika i Film - Dani italijanskog filma u BiH

Bh. premijera filma 'Pouke ljubavi' rediteljice Chiare Campare

Bh. premijera filma 'Pouke ljubavi' rediteljice Chiare Campare
Foto: FENA

U okviru “Dana italijanskog filma”, u srijedu, 29. juna u 20.00 sati u sarajevskom Kinu Meeting Point bit će održana specijalna projekcija filma “Pouke ljubavi”, italijanske rediteljice Chiare Campare, koja će lično prisustvovati tom događaju zajedno sa scenaristom filma Lorenzom Faggijem.

Bijenale u Veneciji, selektovalo je Chiaru Camparu, jednu od mladih talenata savremenog italijanskog filma, za projekat svjetske promocije najrecentnije italijanske kinematografije “Biennale College Cinema”.

Po završetku projekcije, uslijedit će debata uživo, u okviru koje će publika imati priliku, u neposrednom kontaktu, postavljati pitanja rediteljici i scenaristi. Prisustvovat će i drugi gosti ovogodišnje revije, mladi talentirani autori savremene kinematografije, kao što su Ado Hasanović i Alessandro Parrello.

Večeri italijanskog filma, nastavit će se odvijati u Sarajevu, kao i u drugim gradovima Mostaru, Banjoj Luci, Tuzli, Zenici, Brčkom sve do 3. jula, uz besplatan ulaz i titlove na bhs i engleskom jeziku, najavljeno je iz Ambasade Italije u BiH.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo