10°C
Mostar 14°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 12°C

29.06.2022 / 11:34 Muzika i Film - Zbog velike zainteresovanosti

Koncert Željka Bebeka seli u Dom mladih

Koncert Željka Bebeka seli u Dom mladih
Foto: Agencije

Dugo iščekivani sarajevski koncert Željka Bebeka, koji će se održati 13. augusta, mijenja prvobitno planiranu lokaciju.

Zbog velikog zanimanja za koncert rock ikone u njegovom rodnom gradu, umjesto u Bosanskom kulturnom centru, događaj će se održati u Domu mladih, s početkom u 21h.

“Nakon što je prije tri tjedna na press konferenciji najavljeno da će Bebek održati svoj prvi solistički koncert u Sarajevu, među Bebekovim fanovima nastala je prava euforija, pa su organizatori, zajedno s managementom izvođača i vodstvom BKC-a odlučili koncert prebaciti u veći i prikladniji prostor, posebice iz razloga što je Željko Bebek poželio svom Sarajevu priuštiti pravi i žestoki rockerski koncert na kojem će publika biti na nogama!”, saopštili su organizatori.

A upravo su na sceni kultnog Doma mladih ostali urezani antologijski koncerti bendova poput Bijelog dugmeta, Indexa, Ambasadora, Crvene jabuke, Plavog orkestra i mnogih drugih bendova koji su ispisali pop-rock povijest naših prostora.

“Željko Bebek, originalni pjevač Bijelog Dugmeta koji je u svoj prvi bend Kodekse svojedobno doveo Gorana Bregovića, uistinu je najveće pjevačko ime naših prostora i jedina istinska rock ikona koja traje skoro 50 dugih godina! Hitovi „Tijana”, „Oprosti mi što te volim”, „Da je sreće bilo „Laku noć svirači”, „Žuta ruža”, „Dabog da te voda odnijela” obilježili su njegovu solo karijeru, a zapjevat će ih na predstojećem koncertu u Sarajevu, uz novije uspješnice „Ono nešto naše”, „Kupit ću nam sat” i aktualne singlove „Kćeri moja”, „Kakav otac, takav sin“, i mnoge druge”, podsjećaju organizatori.

Na set listi jedinstvenog spektakla u Domu mladih naći će se, dakako, i bezvremenski hitovi Bijelog dugmeta.

Ovo je Bebekov prvi solistički koncert u rodnom gradu, a o tome šta sve publika može očekivati detaljno je govorio i za N1.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo