9°C
Mostar 15°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 12°C
Bihać 10°C

30.06.2022 / 14:42 Regija - Podgorica

Tokom protesta zatražena smjena vlade Dritana Abazovića

Tokom protesta zatražena smjena vlade Dritana Abazovića
Foto: Vijesti.me

U Podgorici je danas, ispred zgrade crnogorske Vlade održan protest protiv potpisivanja temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) i to uoči sastanka crnogorskog premijera Dritana Abazovića s patrijarhom Porfirijem u Beogradu.

Tokom protesta predstavnici Socijaldemokrata su zatražili od Demokratske partije socijalista (DPS) i Socijaldemokratske partije (SDP), koja je dio aktuelne vlade, da pokrenu proceduru za smjenu vlade premijera Dritana Abazovića.

Tom prilikom glasnogovornik Socijaldemokrata Nikola Zirojević kazao je da radna verzija temeljnog ugovora znači tihu kapitulaciju Crne Gore pred projektom "srpskog svijeta".

"Zato s ovog mjesta pozivamo, prije svega subjekte koji su zajedno s nama bili opozicija, da otkažu podršku vladi Dritana Abazovića i da pokrenu proceduru smjene vlade", istaknuo je Zirojević.

Građanski aktivist Nebojša Mrvaljević kazao je da Crna Gora mora ostati sekularna država, koja treba imati ugovor sa svim vjerskim zajednicama, ali takav da neće negirati postojanje Crne Gore.

Idući protest bit će održan u ponedjeljak, 4. julam prenosi Radiotelevizija Crne Gore.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo