8°C
Mostar 13°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 11°C
Bihać 14°C
Powered by Dark Sky

30.06.2022 / 15:51 Regija - Šef hrvatske diplomacije

Grlić Radman uzvratio: Milanović je dvorska luda u svojoj nedosljednosti

Grlić Radman uzvratio: Milanović je dvorska luda u svojoj nedosljednosti
Foto: FENA

Šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman nazvao je predsjednik Republike Hrvatske Zorana Milanovića "dvorskom ludom u svojoj nedosljednosti", napomenuvši kako je Milanović prije dva mjeseca govorio da je izdajnik svatko tko glasa za pristupanje Švedske i Finske u NATO bez izmjene izbornog zakona u BiH, a sada je podržao kandidaturu tih dviju zemalja.

Grlić Radman tako je uzvratio Milanoviću zbog njegovih jučerašnjih izjava kada je članove Vlade Republike Hrvatske nazvao „dvorskim ludama” jer nisu bili na samitu NATO-a u Madridu.

"Srećom, nitko nije primijetio da nema tih dvorskih luda, ali ovdje treba netko biti na ovim sastancima, to ti je dužnost. Ne moraš biti u mom društvu, ali netko treba predstavljati Vladu. Tko će ići na njihove sastanke? Ambasador? A što ako ja kažem da ambasador treba meni? Vrlo neodgovorno, amaterski", rekao je jučer Milanović, navodi Hina.

Grlić Radman kaže da je "u toj rečenici dosta kontroverzi i vrlo je kontradiktorna". "On je ispao dvorska luda u svojoj nedosljednosti. Ali mislim kada pogledam retroaktivno da je upravo svojim postupcima pridonio lošoj reputaciji u tom trenutku Hrvatske, da je pokidao sve veze sa saveznicima, da se Hrvatska našla u jednom teškom trenutku objašnjavanja zašto se protivi članstvu ovih zemalja“, poručio je Grlić Radman, nakon sjednice vlade.

"Ako se sjećate predsjednik je govorio da će svakoga onoga koji potpiše nazvati izdajnikom, da neće popiti kavu itd.", dodao je.

Poručio je da je Ministarstvo vanjskih poslova pripremilo materijale i "talking pointse" Milanoviću za samit te da je na samitu bio hrvatski stalni predstavnik, ali da nikoga iz vlade nije bilo zbog Milanovićeve "nepredvidljivosti".

"Kakva god kohabitacija bila uvijek treba naći zajednički jezik kada je u pitanju interes hrvatskih građana, interes Hrvatske i tu vlada apsolutno pruža ruku, a za sve ostalo pitajte njega zašto je to tako. Upravo njegovo ponašanje je rezultiralo time da je otišao u Madrid sam", rekao je Grlić Radman.

Napomenuo je da će Vlada protokol o pristupanju Švedske i Finske NATO-u poslati u Hrvatski sabor koji treba ratificirati proširenje NATO-a.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo