16°C
Mostar 18°C
Tuzla 27°C
Banja Luka 27°C
Bihać 21°C

01.07.2022 / 14:18 Regija - Zlouporaba položaja

Hrvatski sabor skinuo imunitet Borisu Miloševiću

Hrvatski sabor skinuo imunitet Borisu Miloševiću
Foto: Hina
Hrvatski sabor skinuo je u petak imunitet SDSS-ovom zastupniku Borisu Miloševiću na prijedlog Mandatno-imunitetnog povjerenstva, ...

... a na zahtjev Državnog odvjetništva zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti.

Odluka o skidanju imunitete donesena je jednoglasno, a glasovanju je prethodio istup Mostove zastupnice Marije Selak Rasudić koja je upitala je li Sabor "garaža za islužene političare”.

Kazala je da je Miloševiću već presudila Vlada na čelu s Andrejom Plenkovićem kada ga je odlučila "katapultirati" iz Vlade u Sabor jer očito ne zadovoljava moralne i političke kriterije za Vladu.

"Šalje se poruka da oni koji nisu dovoljno dobri za Vladu jer su pod sumnjom na korupciju su dovoljno dobri za Hrvatski sabor”, ustvrdila je Selak Rasudić.

Branko Bačić (HDZ) njezin istup ocijenio je neprimjerenim i nekorektnim. "Na Miloševiću kao osobi je da sam izabere način kako će dokazivati svoju nevinost , mi kolege u Saboru ne bi trebali prosuđivati niti utjecati na rad pravosuđa te nekoga unaprijed proglašavati krivim” , rekao je Bačić.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković dodao je da Milošević ima svoj mandat i da s njim može raditi što hoće. "Niste Vi ti koji će određivati što će netko od zastupnika činiti”, poručio je Jandroković zastupnici Mosta te podsjetio na neke ranije slučajeve kada se ljude unaprijed osuđivalo, a na kraju su bili proglašeni nevinima.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo