19°C
Mostar 25°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 23°C
Bihać 20°C

02.07.2022 / 15:36 Politika - Nermin Mandra

Izetbegović ide u Brisel da popravi štetu koju je Bećirović napravio

Izetbegović ide u Brisel da popravi štetu koju je Bećirović napravio
Nermin Mandra / FENA
Jedini razlog zbog kojeg Bakir Izetbegović ide u Brisel na sastanak sa evropskim komesarom za susjedstvo i proširenje jeste pokušaj popravljanja štete koju je Denis Bećirović napravio prodajući državu za ostanak u fotelji, ...

... saopćio je zastupnik SDA u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nermin Mandra.

Da bi Bosna i Hercegovina dobila kandidatski status, moramo popraviti tri zakona. Dva od ta tri zakona, Zakon o sprječavanju sukoba interesa i Zakon o javnim nabavkama, je uništio upravo Denis Bećirović, glasajući za njihovo usvajanje da bi ga Milorad Dodik 2013. godine ostavio na poziciji predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Umjesto politikantskih pitanja, Bećirović bi građanima trebao konačno dati odogovor zašto je, uprkos jasnim upozorenjima i apelima iz Evropske unije, izglasao Zakon o sprječavanju sukoba interesa, kojim je doslovno legalizirana korupcija i koji nam je danas jedna od najvećih prepreka na evropskom putu, ističe Mandra.

U paketu sa ova dva zakona, Bećirović je Dodiku isporučio i Zakon o prebivalištu. U zamjenu za fotelju i privilegije koje mu je ona donosila, Bećirović je prodao državu, njen evropski put i bošnjačke povratnike u entitetu RS.

Interese države Bosne i Hercegovine sigurno neće štititi demagog čije su 24 godine u parlamentima rezulturale sa stotinjak djetinjastih otvorenih pisama, a poreske obveznike koštale skoro dva miliona KM budžetskog novca. BiH mora predstavljati ozbiljna ličnost za koju smo uvjereni da neće pokleknuti pod pritiscima, da neće prodati interese države za svoju korist i da će uvijek pronalaziti najbolja rješenja za narod i državu. Razumijem Bećirovićevu frustraciju jer i on sam zna da on nije taj, navodi Mandra u saopćenju za javnost.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo