10°C
Mostar 14°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 12°C

03.07.2022 / 08:17 Regija - Zagreb

Puhovski: Milanović je spao na to da mu se rugaju

Puhovski: Milanović je spao na to da mu se rugaju
Foto: FaH
Milanović je spao na ono što je oduvijek mrzio – na poziciju komentatora, dodaje Puhovski.

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović je uoči samita u Madridu poručivao da će izdajnicima proglasiti sve koji podrže ulazak Švedske i Finske u NATO bez rješenja pitanja bosanskohercegovačkih Hrvata.

Iako tvrdi da je ustrajao u svojim stavovima, Milanovića neki ga optužuju da je reterirao pa ga je tako prozvala i Mostova zastupnica Marija Selak Raspudić, prenosi Jutarnji.

Milanovićeve poteze sada je komentirao i analitičar Žarko Puhovski.

"Retorika je sad prazna. Sad je sasvim jasno da više ne vrijedi čak ni ono pravilo "prazne se puške obojica plaše". Jer sad obojica znaju da je puška prazna, prema tome nema nikakve opasnosti. Milanović je spao na ono što je oduvijek mrzio – na poziciju komentatora", rekao je Puhovski za N1.

"Ispada da Milanović na koncu konca radi za Plenkovića: "Milanović je prešao na našu poziciju priznao on to ili ne", ali kao što je lijepo rekao Plenković, ni fusnote nije bilo s napomenama", kazao je Puhovski.

Milanović još uvijek ima problem s odrastanjem, smatra Puhovski.

"I onda ga kad je u mladalačkoj fazi stvari koje se tiču njegovog rodnog spolnog identiteta očito posebno pogađaju, naime da on eto, može biti predsjednik, ali da ne može biti frajer. A on bi ipak radije bio frajer nego predsjednik", rekao je Puhovski, referirajući se na predsjednikovu uznemirenost izjavom Marije Selak Raspudić, koja je Milanovića upitala 'Di si sad frajeru'.

"On se očito preplašio ili došao k sebi ili racionalizirao poziciju. Spustio se u svoje gabarite. On je sad pao ispod nule. On je sad slabiji i manji nego što je bio prije nekoliko tjedana. Sad je spao na to da mu se rugaju i to je, bez obzira na osobni stav spram Milanovića – šteta, jer se radi o predsjedniku države. Za demokratsku državu nije dobro da predsjednik države bude objekt rugla", smatra Puhovski.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo