9°C
Mostar 15°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 10°C
Bihać 10°C

03.07.2022 / 08:20 Ostali sportovi - 'Konjički cener'

Utrka u Konjicu: Učestvovalo 300 atletičara iz BiH i regije

Konjic je jučer bio mjesto okupljanja atletičara iz regije, održana utrka “GRAWE KONJIČKI CENER 2022”.

Atletski klub “Pace” jučer je u Konjicu uz pokroviteljstvo Grada Konjica organizovao “GRAWE KONJIČKI CENER 2022” utrku na 10 km i štafetu za muškarce i žene na 10 km, u kojima je učestvovalo 300 takmičara iz BiH i regije i Humanitarnu dječiju utrka pod nazivom „Sara i mala raja“ u kojoj je učestvovalo 170 dječaka i djevojčica u 5 starosnih kategorija.

Glavnu utku otvorio je gradonačelnik Konjica Osman Ćatić koji je takmičarima, Konjičanima i gostima Konjica zaželio sreću i dobrodošlicu riječima:

“Lijepo je vidjeti grad ispunjen mladošću, sportistima, turistima, koji su došli da vas podrže. Grad Konjic otvoren je za sve pozitivne i lijepe priče kakva je ova velika utrka, zato zahvaljujem organizatoru, Atletskom klubu Pace Konjic, što osim okupljanja mladih ljudi koji žele da se bave atletikom u našem gradu, organizuje i takmičenja koja u Konjic dovedu sportiste iz cijele Bosne i Hercegovine  i regije. Posebno mi je drago što su u sve ove aktivnosti uključeni i najmlađi, koji imaju priliku takmičiti se, kao i veliki broj mladih Konjičana, koji kao volonteri pomažu organizaciju i na taj način pokazuju da se ovdje živi i djeluje kao jedna velika porodica. Uživajte u sportu i susretima.”

- Preponosan sam na sve koji su učestvovali u današnjoj utrci i ovom prilikom zahvaljujem se svima koji su pomogli na bilo koji način pripremu i realizaciju ove zahtjevne, ali za naš grad značajne manifestacije, koja upotpunjuje ljetne sadržaje u Konjicu - kazao je direktor KONJIČKOG CENERA Mahir Mujić,

Najuspješniji u utrci na 10 km u muškoj konkurenciji je Mlađan Samardžić (BIH), a u ženskoj konkurenciji najuspješnija je Tea Faber (Hrvatska). U štafeti  na 10 km  M/Ž najuspješniji su bili Nemanja Đurić i Branislava Stepanov iz Srbije.

U okviru takmičenja “GRAWE KONJIČKI CENER 2022” održana je i Humanitarna dječija utrka ”Sara i mala raja”.

Najuspješnijim mladim Konjičanima u ovoj utrci dodjeljene su diplome i pehari, a svim učesnicima dodjeljene su medalje. Sav prihod od prodatih dječijih paketa putem Udruženja Andalus usmjeren je u humanitarne svrhe.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo