9°C
Mostar 15°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 11°C
Bihać 7°C

03.07.2022 / 21:24 Tenis - Wimbledon

Alcaraz eliminisan sa Wimbledona, Sinner u četvrtfinalu

Alcaraz eliminisan sa Wimbledona, Sinner u četvrtfinalu
Foto: Agencije

Italijan Jannik Sinner plasirao se u četvrtfinale Wimbledona pošto je u četiri seta meča četvrtog kola savladao Carlosa Alcaraza rezultatom 6:1, 6:4, 6:7 (8), 6:3 za nešto više od tri i po sata igre.

Dvadesetogodišnjak, trenutno 13. igrač svijeta, u borbi za mjesto u polufinalu sastat će se sa boljim iz duela Novak Đoković – Tim Van Rijthoven.

Sinner do ove godine nikad nije prošao dalje od prvog kola Wimbledona, a plasmanom u četvrtfinale ponovio je najbolji rezultat sa Grand Slam takmičenja. Prethodno je među osam najboljih bio na Roland Garrosu 2020. i Australian Openu 2022.

Talentovani Italijan je dominirao u prvom setu, napravio je brejk u četvrtom i šestom gemu i bez poteškoća priveo kraju taj dio meča. Alcaraz je u drugom setu pružio jači otpor dvije godine starijem protivniku, međutim, Sinneru je bio dovoljan oduzet servis u prvom gemu da dođe do ključne prednosti.

Alvaraz je u sljedećem gemu imao prvu brejk loptu, ali je nije iskoristio…

Španac je u prvom gemu spasio tri vezane brejk lopte i pokazao da se neće tako lako predati iako mu takmičenje na travi od prvog dana u Londonu nije baš prijalo. Oba igrača bila su sigurna na svoj servis i ovaj dio meča odlučen je u taj brejku. Alcaraz je došao do tri vezane set lopte (6:3), ali ih nije iskoristio, potom je Sinner imao dvije meč lopte, koje također, nije realizovao, da bi Španac vezao tri poena i na oduševljenje publike obezbijedio nastavak duela.


Trinaesti teniser svijeta je u prvom gemu četvrtog seta spasao dvije brejk lopte, potom je oduzeo servis rivalu za 3:1, da bi u narednom gemu spasio još tri brejk lopte. I to je praktično bio kraj. Mladi Španac je uspio da pronađe igru, u osmom gemu je spasio još tri meč lopte, potom imao i brejk šansu za 5:4, a ako mu je za utjehu ostvario je bolji rezultat nego prošle godine kada je zaustavljen u drugom kolu.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo