14°C
Mostar 18°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 14°C

04.07.2022 / 23:19 Košarka - Adis Bećiragić

Selektor Bećiragić: Vjerujem da možemo do Mundobasketa!

Selektor Bećiragić: Vjerujem da možemo do Mundobasketa!
Foto: Agencije

Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Skenderiji savladala selekciju Bugarske.

Nakon susreta na press konferenciji obratio se slektor Adis Bećiragić koji nije skrivao zadovoljstvo.

“Sretni smo zbog pobjede koju smo ostvarili nakon poraza od Češke, bilo je teško igrati u ovakvim vremenskim uslovima. U trećoj četvrtini smo izgubili kontrolu utakmice, ali smo uspjeli ostvariti pobjedu. Vjerujemo da možemo do Svjetskog prvenstva, ljudi koji nisu na terenu traže da mjere ekipe na osnovu nekih parametara, no ovdje je najvažnije da igra ekipa, a ne pojedinac. Naša reprezentacija je u prednosti jer ima dobru atmosferu, vjerujem da možemo napredovati i da smo konkurentni protiv svake ekipe”, rekao je selektor Bećiragić.

Ističe kako je imao premalo vremena da ekipu spremi na željeni način.

“Došao sam prije šest dana, bilo je kako je bilo, u odbrani smo imali taktiku da rizikujemo druge igrače protiv Dee Bosta, išli smo na taj rizik jer smo vjerovali da on može riješiti baš kao što je Musa uradio kod nas. Razmišljali smo da ako neko mora da nas dobije, da ne dobije Bost nego neko drugi. Karakter igrača se teško mijenja, to će biti najveći problem, za mene, ali i za bilo koga. Ako uspijemo u tome, bit će dosta bolje”, rekao je Bećiragić.

Selektor se osvrnuo i o šansama naše ekipe u drugom krugu.

“Mi smo dobro uvijek igrali kvalifikacije, ako pamtite još od vremena kada sam ja igrao. Kako će biti ove godine? Ja se nadam i očekujem da ćemo biti dobri. Drugim ekipama fali zajedništva, to može biti naša prednost, to će biti jedan dio posla da taj kvalitet ujedinimo u jedinstvo i bićemo konkurentni. Imamo karaktetne momke koji ginu za ovaj dres, pokušaćemo dići kvalitet ekipe na veći nivo”, rekao je selektor.

Zmajevi su nakon ovog susreta saznali i protivnike u narednoj rundi takmičenja, a pošto se naša grupa sada ukršta s grupom E igrat ćemo sa Francuskom, Crnom Gorom i Mađarskom.

(Vijesti.ba / N1)

Izdvajamo