°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 12°C

07.07.2022 / 09:20 Crna hronika - Akcija 'Insider'

Osumnjičeni skrivali i krijumčarili ilegalne migrante

Osumnjičeni skrivali i krijumčarili ilegalne migrante
Foto: Arhiv
Postupajuća tužiteljica Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, od ranih jutarnjih sati, koordinira aktivnosti policijskih djelatnika Granične policije BiH ...

... koji vrše pretrese na osam lokacija, u odnosu na veći broj osumnjičenih osoba. Pretresi se vrše na području Tuzle, Zvornika, Brčko Distrikta BiH i Konjica.

Tijekom istrage u operativnoj akciji “Insider” prikupljeni su dokazi da su pripadnici organizirane kriminalne skupine, u dužem vremenskom periodu, stupali u kontakt sa pripadnicima migrantske populacije, koji nezakonito borave u Bosni i Hercegovini, te za novčanu naknadu vršili skrivanje, organiziranje, prijevoz i krijumčarenje ilegalnih migranata, prema teritoriji R Hrvatske, te dalje prema zemljama EU.

Izvršenjem kaznenih djela, osumnjičeni su ostvarivali veliku imovinsku korist, te nanosili štetu sigurnosnoj situaciji u Bosni i Hercegovinu u odnosu na kaznena djela povezana sa ilegalnim migracijama.

Osumnjičeni se terete za kaznena djela udruživanja radi činjenja kaznenih djela i krijumčarenje osoba. Nakon što se provedu istražne radnje i pretresi, postupajuća tužiteljica dat će upute o daljim aktivnostima prema osumnjičenima, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo