14°C
Mostar 19°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 16°C
Bihać 15°C

03.08.2022 / 17:04 Politika - Aner Žuljević

Rebalans budžeta HNK je brutalna pljačka i kriminal za koji će odgovarati

Rebalans budžeta HNK je brutalna pljačka i kriminal za koji će odgovarati
Aner Žuljević (Foto: FENA)
Zastupnici u Hercegovačko-neretvanskoj županiji po prvi puta su zakoračili u renoviranu zgradu Skupštine u Ulici Baruha Španca u Mostaru, ...

... u kojoj su za početak usvojili prijedloge izmjena i dopuna Proračuna za 2022. godinu, i to po skraćenom postupku.

Ova točka dovela je do žestoke rasprave i teških optužbi od strane oporbe u čemu je prednjačio SDP-ov Aner Žuljević.

„Rebalans je s aspekta brojeva pokazao da smo u proteklom periodu imali brutalnu pljačku kroz prikupljanje poreza na poskupljenjima, dok nažalost nismo vidjeli da se oteti novac vraća građanima. Imamo pet milijuna od 30 koji su prikupljeni, a koji se vraćaju kroz nabavku udžbenika i po stotinu maraka nezaposlenima, dok će onih 25 milijuna biti zamračeno u korupciji kao i svih ranijih godina. Čekamo izvješće revizije koje će pokazati da je ovo najnetransparentnija Vlada, i Vlada koja je bez kriterija dijelila novac. Gotovo milijardu maraka“, tvrdio je na konferenciji za medije.

Poručio je i kako bi da je kojim slučajem ministar u Vladi, danas razmišljao o bijegu iz zemlje, jer je ‘kriminal svakomu jasan i očigledan’.

„Da se nalazim u njihovim cipelama vjerojatno bih pobjegao na neki drugi kontinent, jer ne vidim nijedno tužiteljstvo koje će moći biti nijemo na ono što je potvrđeno u reviziji.

Novac se dijelio političkim tvrtkama bez kriterija.  Vlada u predizborno vrijeme nije pokazala ni širinu za trošenje javnog novca. Mogli su povećati stipendije, pa imati i ozbiljniji pristup za opremanje škola.

Puno je problema koje je Vlada s viškom mogla riješiti. Ipak, novac se dijeli bez kriterija i efekata. Nadam se da će to građani konačno prepoznati. Kada pogledate izvješće UINO-a, vidite da je za pola godine prikupljeno milijardu maraka više, tako da svjedočimo najbrutalnijoj vlasti koja od građana uzima dvije milijarde, a vratit će im 200 milijuna maraka. Kada bi brinuli o narodu kao o sebi, život građana bi bio iz bajke“, mišljenje je Žuljevića.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo